Apple Macbook
- Storlek skärm: 13,3"
- Batteritid: Upp till 7 timmar
- Inbyggt minne: Minst 2 GB
- Uttag: Batteri (Med magnet), Ethernet-port, Mini-DVI-utgång, Firewire, 2 usbportar, ljudingång, ljuutgång.
- Inbygdd cd-/dvd-spelare med brännare.
- Tillbehör: Guide, laddare med två olika långa sladdar,rengöringsduk.
Jag och min mac
Jag älskar min Macbook och dess funktioner. De som har formaterat och fått fram slutprodukten har verkligen tänkt på allt från storleken (som jag tycker är perfekt) till att spara en bild till skrivbordet på ett smidigt sätt. Jag har fått min Macbook via skolan och kommer nu ha den i två år till, har ännu bara haft den i nio månader men känner redan att jag kan det mesta hur den fungerar. Jag tror att många är rädda för att byta operativsystem ifrån t.ex. Microsoft till Mac. Det är väldigt ovant i början när man t.ex. ska stänga ner en ruta så sitter nedstängningsknappen åt vänster istället för höger men det är sånt som man vänjer sig vid väldigt snabbt. Jag kan själv erkänna att jag var kritisk i början och tyckte inte alls om Mac först men det tog bara ett par dagar innan jag tyckte att det kändes konstigt att använda en PC.
Jämförelse med PC
Priset är lite dyrare för en Mac men det är det helt klart värt. För det första är det mycket bättre kvalité på en Mac än på en PC. Om man är design eller musik intresserad är det också väldigt stor skillnad då det finns en massa bra program som är specialiserade på detta. Men en annan sak som är bra är att det knappt inte finns några virus till Mac-systemet. Det finns ju förstås nackdelar också med Mac. Det är inte alla program eller spel som fungerar till Mac men de flesta gör det.
Batteri
Batteritiden står att den är upp till 7 timmar men då är det nog i läge med låg ljusstyrka av skärmen och med bara ett program uppe så jag skulle vilja säga att det för mig håller i snitt 3 timmar. Då jobbar jag på den och har 3-4 program uppe samtidigt.
Jag kommer aldrig byta tillbaka till PC för nu har jag insett hur mycket krångligare allt är i en PC. Mac är också mycket snabbare och håller längre.
19.05.2010 15:28
Ser jättebra ut nu! bra jobbat
18.05.2010 20:11
bra jobb :)
18.05.2010 19:54
Mycket bättre :) kolla gärna in min recension om iMacen, applesyskon där ;)