BBS CK (8,5*19", 5-bult)

Communitybilder

BBS CK (8,5*19", 5-bult)

Aluminium - Bultar: 5 st - Storlek: 8,5*19"

> Visa egenskaper

100% positiv

1 recensionerna från communityn

Vi kunde tyvärr inte hitta några erbjudanden

Recension av "BBS CK (8,5*19", 5-bult)"

publicerad 2010-11-10 | soyd
Medlem sedan : 2010-10-31
Recensioner : 5
Medlemmars tillit : 0
Om mig :
Utmärkt
Fördelar Kvaliteten
Nackdelar Enda nackdelen med en större fälg är att komforten blir lite sämre...
väldigt användbar
Design
Kvalitet
Hållbarhet
Utrustning/Komfort
Prisvärdhet

"BBS CK 19tum 5-bult"

BBS eller BBS Automotive Technology grundades 1970. Och har sitt huvudsäte i Schiltach Tyskland. förkortningen BBS är baserade på de sista namnen på de två grundarna och den stad där företaget grundades (Baumgartner, Brand, Schiltach).
BBS är tillverkar av aluminiumfälgar och lättmetallfälgar åt bland annat biltillverkare så kallade OEM (Original equipment manufacturer) fälgar. Bland annat så har VW Audi och Volvo BBS fälgar som original eller som tillvals fälg för sina bilar när man beställer en ny bil. Men de tillverkar även aftermarket fälgar. Dvs så kallade uppgraderings fälgar utbytes/styling fälgar för motor sport/racing och för brukande på vanlig väg. BBS CK är en lättmetallfälg som har fått sitt utseende hämtat från BBS racing i Ferrari Challenge. Så BBS CK är alltså en exklusivare gatu fälg med rötter i racingen.

Så vad är det då för skillnad på en aluminiumfälg och lättmetallfälg?. Ingen skillnad säger kanske en del. Men det är inte alltid helt rätt... I detta fallet så är en lättmetallfälg en smidd fälg. Och vad är då skillnaden mellan en smidd fälg och en vanliga fälg undrar du?. En billigare fälg är med största sannolikhet en vanlig gjuten fälg. dvs man smälter ner aluminiumet och häller det i en form och låter den kallna och stelna. Sedan svarvar man och fräser för att få ett slätt och fint resultat. Sedan lackerar man fälgen och den är i princip klar. Denna tillverknings processen gör att fälgen inte får samma styrka och hållbarhet som en smidd fälg. Det gör även att fälgen kan få viss ojämnheter runt om så att den måste balanserar med mycket vikter för att få rätt balans, men vad det sitter för däck på fälgen har också viss betydelse för hjulets helhets balans...

Men då för att få optimal balans och styrka i en fälg så smider man fälgen på följande sätt. Man gjuter fälgarna i kraftiga former under högt tryck och i flera olika steg för att pressa materialet till sin slutgiltiga form. Sedan svarvar man och fräser för att få ett slätt och fint resultat precis som på en vanlig aluminium fälg. (tillverknings processen kan variera mellan olika tillverkare) Sedan lackeras fälgen och är i princip klar den med.

BBS CK som är en smidd lättmetallfälg. Är även lättare än vanliga aluminiumfälgar där av namnet. För att du ska få en bild av hur det påverkar bilen i sin helhet är här en kort jämförelse:

Att göra av med 1kg av roteringsvikten (hjuletsvikt) är i rakvägsprestanda samma sak som att ta bort 10kg från bilens totala vikt. Alltså när bilen skall accelerera från stilla stående är 1kg hjulvikt samma sak som 10kg last i bilen.

Jag har haft en uppsättning av dessa fälgar i cirka 3 år nu. Det är inte exakt den färgen på bilden, då bilden visar en chromade fälg. Mina är original grå. Chrome modellen är relativt ny utgiven. Man får köra försiktigt på gropiga vägar och se till att inte köra för nära trottoar kanter mm för att fälgen skall hålla sig i fint skick. På grund utav att dem är smidda. Är det inte så mycket obalans i dem, så det behövs inte så mycket vikter på dem för att få perfekt balans. De är relativt lätt att hålla dem rena då det inte är några skruvar och skrymslen som är svåra att komma åt. Utan görs lätt ren med en svamp och en vanlig tandborste. Sedan kan man lägga på ett lager med vanlig bilvax för att inte smutsen skall få fästa så lätt. Då håller de sig renare längre och är lättare att göra rena.

Omdöme från communityn

Den här inlägget har blivit läst 4904 gånger och utvärderats till
100% :
> Förstå bedömningen av detta inlägg
väldigt användbar

Kommentarer till den här recensionen

  • soyd publicerad 2010-11-18
    sandrastomberg: Tackar! :) Moggeboii: Vad får dig att tro att jag inte skrivit detta själv ? /mvh soyd
  • Moggeboii publicerad 2010-11-18
    plagiat! han har inte skrivit de själv.
  • sandrastomberg publicerad 2010-11-10
    Jösses att man kan skriva såhär mycket om en fälg, bra gjort! :P
  • Uppskattade du det här inlägget ? Har du en fråga ? Identifiera dig med ditt Ciaokonto för att lämna en kommentar till avsändaren av inlägget. Logga in

Populära liknande produkter

Produktinformation : BBS CK (8,5*19", 5-bult)

Tillverkarens produktbeskrivning

Aluminium - Bultar: 5 st - Storlek: 8,5*19"

Produktinformation

Produktnamn: BBS CK (8,5*19", 5-bult)

Modell: CK

Material: Aluminium

Antal Bultar: 5 st

Storlek: 8,5*19"

Märke: BBS

Ciao

Publicerad på Ciao sedan: 06/02/2007