ÄNTLIGEN!

5  05-03-2008

Fördelar:
En mycket bra och komplett samling

Nackdelar:
Ryktet om att bandet nu ska splittras

Rekommenderas: Ja

fia0221

Om mig: Kolla gärna in mina recension om Sony Ericsson Aino och Philips laptop högtalare!

Medlem sedan:12-11-2004

Recensioner:230

Medlemmars tillit:61

Den här recensionen har betygsatts av 15 Ciao medlemmar och har fått det sammanvägda betyget väldigt användbar

Denna samling från gruppen The Cardigans är ett absolut måste-köp! Det är en av de mest kompletta samlingsalbum från en grupp som jag sett, här finns både de stora hitsen, udda B-sidor från singlar och ett par demospår från ett band på uppgång.

Bandet består av Nina Persson, sångerska, Peter Svensson, gitarrist och låtskrivare, Lasse Johansson, keyboard, Magnus Svenningsson, bas och Bengt Lagerberg, trummor. The Cardigans bildades 1992 i Jönköping.

The Cardigans har gjort sex stycken skivor sedan debuten 1994 (_Emmerdale_) men slog igenom först 1996, med låten Lovefool. The Cardigans är en av Sveriges största musikexporter och har mottagits väl i t.ex. USA där de uppträtt hos David Letterman, varit med i Tv-serien Beverly Hills 90210, gjort en duett med Tom Jones och sålt massor av skivor.

Best-of-samlingen är utgiven i två versioner; en 22 låtars CD med hitsen och en dubbel-CD med 46 låtar. Vill man bara lyssna på det man hört förut så räcker den förstnämnda gott och väl men är man, som jag, en stor älskare av Cardigans musik så väljer man naturligtvis dubbeln. Där får man nämligen både den CD:n som innehåller hitsen, i kronologisk ordning, och en CD med annorlunda material.

Jag kan verkligen inte säga något negativt om den här Best-Of samlingen. Den är komplett, fantastisk och så värd att köpa som något kan bli! Ett enormt plus för den extremt snygga designen på omslaget och för häftet där The Cardigans själva har skrivit små historier om alla låtarna. Det ger en unik inblick i hur ett av våra största svenska pop/rock band tänker och arbetar.

Tyvärr så har detta släpp startat ett rykte om att bandet nu ska splittras och jag hoppas verkligen att det inte är sant. Få grupper har gett mig så mycket musikupplevelse som Cardigans. Tills ryktet bekräftas eller dementeras så kan vi i alla fall njuta av denna Best-Of samling som åtminstone kommer ge mig många timmar av trevlig lyssning (och läsning).

Jag är mycket imponerad!

Bilder på Best of the Cardigans - Cardigans (The)
Best of the Cardigans - Cardigans (The) Samlingsalbumet
Ett mycket snyggt omslag!
Betygsätt den här recensionen

Hur användbar är den här recensionen för någon som funderar på att köpa något?

Riktlinjer för betygsättning

Kommentarer på den här recensionen
rainy

rainy

06-03-2008 11:19

Måste jag genast beställa! Jag hade missat den här totalt.

Skriv en egen kommentar

mer
 Besök butiken
cdon.​se musik
Betyg på recensioner
Den här recensionen av Best of the Cardigans - Cardigans (The) har fått betyget:

"väldigt användbar" av (100%):
  1. skvafs
  2. Sweetny
  3. Mandylene
och 12 andra medlemmar

En recensions sammanvägda betyg skiljer sig från ett vanligt genomsnittsbetyg.
Andra intressanta produkter
Dookie - Green Day Dookie - Green Day
Alternativ - Inspelning:S - 1CD(s) - Label: Reprise - Distributör:F-Minor, Cinram Logistics - Releasedatum:01/02/1994, 02/1994 - EAN:93624552925
2 recensioner
Köp nu för endast 49,00 kr
1977 - Ash 1977 - Ash
Alternativ - Inspelning:S - 1CD(s) - Label: Infectious Records Ltd. (Hong Kong), Infectious - Distributör:Plastic Head, Cinram Logistics - Releasedatum:05/07/2004 - EAN:5050466966124
Den här produkten har ännu inte recenserats. Betygsätt nu
Köp nu för endast 99,00 kr
Cable Hogue (Live Recording/Original Soundtrack) - Les Rallizes Dénudés
Alternativ - Inspelning:L - 2CD(s) - Label: Phoenix Records - Distributör:Discovery; F-Minor; Code7/Plastic Head - Releasedatum:03/05/2011 - EAN:5051125304516
Den här produkten har ännu inte recenserats. Betygsätt nu
Köp nu för endast 199,00 kr