Recension av

Call of Duty: Modern Warfare 3 - [Xbox 360]

Sammanvägt betyg (1): Användarnas sammanvägda betyg Call of Duty: Modern Warfare 3 - [Xbox 360]

Alla recensioner om Call of Duty: Modern Warfare 3 - [Xbox 360]

Skriv din egen recension

Call of Duty Modern Warfare 3 - ett underbart krigsspel

5  13-09-2012

Fördelar:
bra grafik, miljöer, handling, ljud, funkar lika bra online som hanedlingen

Nackdelar:
inget

Rekommenderas: Ja

Stonehaven

Om mig: sparar pengar till Japanresan och på grund av studier i japanska hinner jag bara vara här sporadiskt...

Medlem sedan:11-03-2010

Recensioner:614

Medlemmars tillit:39

Dela denna recension på Google+
Den här recensionen har betygsatts av 12 Ciao medlemmar och har fått det sammanvägda betyget exceptionell

”Call of Duty Modern Warfare 3” är ett krigsspel i serien ”Call of Duty”. Det här är ett spel med många olika alternativ då man kan spela handlingen ”Historien” men kan även göra andra övningar för att bli bättre och även spela online mot andra.

Handling

Det kalla kriget mellan USA och Ryssland trappas upp till en ny nivå då år 2011 inleder Ryssland ett attentat där planen är att ta över hela världen. De lyckas lägga sig under New York och sätta upp sensorer som stör all radiotrafik i området. Man blir inskickad för att hitta och förstöra sensorerna så att man kan återta New York och därmed även början på att rädda världen. Som specialagent får man göra olika uppdrag och åka världen runt på olika uppdrag för att kunna rädda världen.
Miljö

Man åker runt i hela världen och är både i Europa, USA och i Afrika. Miljöerna är vad man kan förvänta sig, de är väldigt välskapta. Alla miljöer i serien ”Call of Dute” har alltid haft snygga miljöer. Miljöerna känns naturtrogna och verkliga vilket hjälper till att förhöja stämningen i spelet. Det har lagts mycket tid på att skapa trovärdiga miljöer och det lönar sig verkligen i det här spelet. Det är stor skillnad på miljöerna och man får en känsla av att vara i Afrika, Europa och/eller USA. Det är sådana små detaljer som gör att man får en bättre känsla och blick i spelet.
Ljud och Musik

Jag tycker att ljuden i spelet är bra. Det är många krigsljud som jag tycker är bra. Det är väldigt mycket skjutande och vapenljud som även de är väldigt bra och naturtrogna. Att ljuden är naturtrogna ökar upplevelsen och spelkänslan. Det känns verkligen som om man är mitt inne i striden och man gör allt för att inte bli skjuten och dödad. Även om det bara är ett spel så slår hjärtat fortare och man är nervös och undrar vad som ska hända och var nästa person är som försöker ta död på en. All den här känslan, spänningen och förväntningen ligger i bra ljudsättning.

Det finns musik i spelet men det är inte musik jag tänker på. Den finns där för att förhöja stämningen och för att berätta något men den är i bakgrunden. Jag saknar inte att höra den då den egentligen inte ska höras. Musiken finns där för att rama in allt och det gör den verkligen.
Spelkänsla

Min åsikt av det här spelet är att det har en enorm spelkänsla och man blir direkt
Bilder på Call of Duty: Modern Warfare 3 - [Xbox 360]
Call of Duty: Modern Warfare 3 - [Xbox 360] Call of Duty: Modern Warfare 3 - [Xbox 36
Call of Duty: Modern Warfare 3 - [Xbox 360]
fångad och vill fortsätta spela. Jag har tidigare pratat om det och jag kan här än en gång säga att handlingen, miljöerna, musik och ljud ger en, en otroligt spelkänsla. Det är som om man är på plats och utkämpar ett krig man bara måste vinna. Jag tycker att krigsspel i regel har väldigt bra spelkänsla och ”Call of Duty” tillhör mina favoriter när det kommer till spelkänslan i krig. Det har lagts ner mycket tid på att få känslan rätt. Själva spelhandlingen är inte så lång och man spelar rätt snabbt igenom spelet men det gör inget eftersom spelkänslan är så enorm. Hellre ett kortare spel med bra spelkänslan än ett längre spel man aldrig kommer in i.

Även i övriga övningar i spelet och online har bra spelkänsla. Jag spelar det här spelet en hel del online och spelkänslan är lika bra då som i spelet, och jag tycker inte det är många spel som klarar av att leverera ett spel som funkar på många olika nivåer, det här spelet gör verkligen det.

Kontroll

Jag tycker det viktigt att prata om kontroll i det här spelet då kontroll kan vara väldigt svårt eller lätt. När man börjar spela ett nytt spel tar det alltid en liten stund innan man lär sig vilka knappar man ska tycka på och hur man gör olika saker. Jag har lätt att komma in i sådant eftersom jag har spelat spel i många år nu. Jag måste därför säga att det var lätt att komma in i kontrollerna på det här spelet. Man har bra kontroll över sin karaktär och den gör det man vill. Vapnen är lätta att använda och det var inga problem att byta mellan olika vapen, då man i regel behöver det. Jag kan tänka mig att även mindre erfarna spelare kommer att ha lite svårare att komma in i kontrollen men det är fortfarande inte svårt att komma in i spelet och kontrollerna och spela. Jag är positivt överraskad över hur lätt det faktiskt var. Jag hade förväntat mig mer jobb.
Online

Jag kan inte prata om det här spelet utan att säga något om hur det är att spela online. Mycket av spelet går ut på att man ska spela online. Handlingen är bra och finns där men det slår inte upplevelsen att spela mot andra online. Jag tycker det här är ett bra spel som funkar utmärkt online och miljöerna är så väl skapta från början att även de fungerar utmärkt online. Det finns gått om gömställen och annat man kan tänkas behöva när man ska ta död på sina motståndare. Det här spelet funkar med andra ord lika bra med bara handling som online vilket gör att spelet tilltalar väldigt många spelare idag.
Språk

”Call of Duty Modern Warfare 3” är ett amerikanskt spel och är därför på engelska. Det är en del dialoger och en del text och det kan vara lite svårt att förstå om man inte pratar engelska. Det är en del krigstermer och de kan inte ens jag som har bott i engelsktalande länder i många år. Det förstör inte spelet på något vis för så länge man fattar vad det är man ska göra så spelar inte krigstermerna något roll.

Om man inte har så bra engelska från början så är det här ett utmärkt sätt att träna engelska då man får tänka, lyssna och läsa för att förstå. Man måste dock ha grundläggande kunskaper i engelska för att klara av att spela spelet då man får mycket information om vad man ska göra genom dialoger. Det räcker med grundläggande kunskaper i engelska för att förstå spelet och klara av att spela det.
Information

Åldersgräns: 18år
Skapare: Infinity ward, Sledgehammer games och Activison
Innehåller: Våld, dåligt språk/svordomar, vapen
Mina Åsikter

Jag tycker det är kul med krigsspel och har spelat en hel del av dem. Jag lärde känna en trevlig kille i februari och han spelar mycket av ”Call of Duty Modern Warfare 3” och det var hos honom jag spelade det här spelet för första gången. Jag tyckte genast om det och det slutade med att vi satt mycket uppe hos honom och spelade. När jag köpte mitt Xbox så köpte jag ett erbjudande vilket gjorde att jag fick konsoll, handkontroll, och även det här spelet och headset och lite annat som ingick. Jag tyckte att det kunde vara bra att börja med det här spelet då jag tyckte om det. Nackdelen var väl att jag suttit och spelar det här lite för mycket ibland. Det är lätt att man blir indragen i spelet och får svårt att lägga det ifrån sig. Jag och min vän sitter fortfarande mycket och spelar ihop, hos honom, hos mig eller var och en hos sig och då spelar vi online.

Jag tycker det här spelet är bra eftersom det finns så mycket olika saker att göra. Det finns olika uppdrag, träning, online och handlingen. Det gör att det alltid finns något att göra i spelet. Även om man spelar igenom spelet relativt snabbt så finns det massor mer att göra och klara av, vilket gör att spelet har en lång ”hållbarhet” det är inte ett spel man spelar, klarar och sedan aldrig spelar mer. Att det är roligt att spela online gör spelet extra roligt och man får en ännu längre livslängd på spelet. Jag har idag en hel del spel till mitt xbox men det här är fortfarande ett av de spel jag spelar som mest.

Det har lagts ner otroligt mycket tid och pengar på miljöer, ljud och annat som skapar en enorm spelkänsla. Det är väldigt kul att det läggs ner så mycket tid på ett spel och att man försöker göra det perfekt. Eftersom det är så välskapat och så verklighetstroget så kan jag inte bara ta upp spelet och spela en liten stund utan om jag börjar på handlingen så måste jag klara av det så att jag inte går och funderar och blir frustrerad över att jag är i krig. Jag är en väldig perfektionist när det kommer till spel och jag måste klara hela spelet och göra det perfekt.

Har man svårt för vapen och vapenljud så kan jag tänka mig att man har svårt för det här spelet. Folk som har varit med i krig har svårt med ljuden av spelet. Jag har bekanta som har varit i hemska situationer i krig och blivit illa behandlade och de råkade komma in när jag spelade och ljuden fick de att återuppleva hur det var att leva i ett krigshärjat land. Det gäller att tänka på att alla inte klarar av det här spelet eller ens dess ljud då det är väldigt naturtroget. Att det är så naturtroget visar även hur mycket energi det har lagts ner på spelet.

Känsliga personer kommer inte klara av att spela det här spelet eftersom det är blod, vapen och man ska döda både människor och hundar. Det är nämligen hundar som anfaller en, i en del av banorna och för att vara ärlig så är det just den biten jag hade svårast för. Jag har inga problem att skjuta en människa i ett spel men när det kommer till djur får jag problem. Sen hjälpte det inte att hundarna morrade och skällde vilket fick min hund att reagera. Enda anledningen till att jag klarade av att döda hundarna i spelet var att det inte var samma sort hund som jag ha. Sätt in en Amstaff eller Pitbull och jag kommer inte klara av att skjuta dem.

Om man vill ha ett bra och välskapt krigsspel med mycket bra handling och med många alternativ ska man ta och spela ”Call of Duty Modern Warfare 3”. Idag har spelet fått lite dåligt rykte då det är många som spelar det och det är folk i många olika åldrar och båda könen. Jag har dock inte fattat varför det har dragit ner ryktet på spelet. Det är ett välskapt bra spel som har allt man kan önska av ett spel. Personligen tycker jag det är kul med välskapta spel som tilltalar många och där kön och ålder är helt oväsentligt. Jag bryr mig inte om att, många idag tycker det här är ett spel för nybörjare, för det är det inte. Eller jo det är det, eller ja det passar alla, oavsett spelnivå sedan tidigare. Det är välskapt med bra miljöer, ljud och har allt man kan önska sig. Vill man ha ett bra och naturtroget krigsspel så är det här verkligen ett spel jag varmt kan rekommendera.

Dela denna recension på Google+
Sponsrade länkar
Betygsätt den här recensionen

Hur användbar är den här recensionen?

Riktlinjer för betygsättning

Kommentarer på den här recensionen
JanneRafiki

JanneRafiki

16-09-2012 19:45

Bra skrivet, men är det verkligen kalla kriget som detta Call of Duty ska skildra?

idaeliasson

idaeliasson