Choose your hero and save the world
01-10-2012
Fördelar:
Beroendeframkallande . Gott stöd för physix . Inte så kort singelplayer .
Nackdelar:
Det blir enformigt . Det tar på tålamodet att leta bättre utrustning . Samma banor på alla svårighet
Rekommenderas:
Ja
 D_booy
Om mig:
Jag läser och betygsätter dom som gör detsamma på mig :) försöker att motivera mig tillbaka hit lite...
Medlem sedan:21-04-2008
Recensioner:105
Medlemmars tillit:56
Den här recensionen har betygsatts av 21 Ciao medlemmar och har fått det sammanvägda betyget exceptionell
Jag spelade aldrig dom tidigare Diablo spelen eftersom att själva spelstilen aldrig lockade mig, dessutom går jag mycket på grafiken och med tanke på hur dom två tidigare spelen sett ut grafikmässigt är det inget underligt med att jag aldrig körde dom. Men min polare gav mig en youtube länk ca 2 månader innan Diablo 3 släpptes, på en trailer från just Diablo 3 och han sa '- Det här ska vi börja spela!'
Kort spelfakta Utvecklare: Blizzard Entertainment Utgivare: Blizzard Entertainment, Activision Blizzard Utgivningsår: 2012. Spelgenre: Action / Fantasy / Skräck. Spel typ: Rollspel / Hack 'n slash. Antal spelare: 1 - 4 Spelare. Föregångare: Diablo 1 / 2.
Diablo 3 Eftersom att jag aldrig spelat dom två tidigare spelen så kan jag inte yttra mig om ifall det här spelet är lika bra på samtliga plan och ens om handlingen är densamma. Men spelens titlar antar jag avslöjar lite av vad spelet handlar om i kort omfattning, du är hjälten och du ska rädda världen genom att döda Diablo (igen?). På vägen dit får du slå dig ensam, eller tillsammans med polare eller totala främmlingar genom till synes obegränsat med monster och göra en massa uppdrag. Ju mer du dödar och ju fler uppdrag du gör, destå mer erfarenhets poäng får din karaktär som sakta men säkert når en högsta nivå på 60. Då är din karaktär så stark den kommer att bli med egna krafter och din arsenal med egna talanger är fulländad. Men det finns mycket annat som gör dig ännu starkare, som t,ex olika slags vapen och rustningar.
Arsenal I alla rollspel handlar det om att få en så kraftig karaktär som möjligt så att man till slut kan spöa sista bossen eller alternativt en vän som varit kaxig flera månader pga att denne haft en kraftigare karaktär än du. Men lik som i dom flesta nya rollspelen så är din karaktärs egna förmågor långt ifrån gränsen för hur stark din karaktär egentligen kan bli.Vapen: Vapen som svärd, yxor och pilbågar ökar din karaktärs skada otroligt mycket beroende på vilken nivå dessa är till för och vad dessa tillför till din karaktär. Om din karaktär nu skulle fokusera på träffsäkerhet som klassen Deamon hunter vars huvudvapen är en eller två armborst, alternativt en pilbåge och denna pilbåge enligt spelet tillför just mycket träffsäkerhet så skulle din skada öka radikalt. Samma sak men åt det motsatta hållet skulle ske om denna pilbåge skulle tillföra mindre träffsäkerhet än den bågen du redan använder.
Bilder på Diablo 3 - [PC]
Även bågens snabbhet spelar en stor roll (här började jag tycka att det gick lite över styr) men alla olika vapen är olika snabba. Mycket kan bero på hur stora eller tunga dom är, men faktumet kvarstår att om du har ett snabbt vapen som skadar t,ex 30 och har en snabbhet på 2, så hinner du orsaka samma eller mer skada på fienden under samma tid som ett vapen som skadar 40 men bara har en snabbhet på 1. Ganska logiskt om man tänker efter, men det finns ruskigt många olika bågar som tillför ruskigt många olika specialitéer så vapen valet är ingenting man släpper efter att man fått sin första pilbåge från en död zombie, utan det fortsätter långt efter dess att man nått max nivån.
Rustning: Som exemplet Deamin hunter vill man inte vara en stor och klumpig men väl skyddad soldat utan man vill vara lättfotad snabb och smidig även om detta medför att man tar mer skada om man skulle bli träffad utav en fientlig attack. Så man vill ha en rustning som medför "smidighet" i så hög grad som möjligt men som möjligen inte släpper alla andra viktiga förmågor heller. Lustigt nog så finns snabbheten även i rustningvalet, många rustningar gör att man springer lite snabbare och där med lättare kan retirera. Det finns alltså nästan löjligt många olika val och alternativ för varje karaktär som gör denne till en än mer säker hjälte att rädda världen eller spöa sina polare. Sockets: Jag vet faktiskt inte vad ordet socket betyder på rak arm i översättning till svenskan, men jag vet att Diablo är långt ifrån det enda spelet som använder dessa saker. Hur som helst så betyder detta att om ett vapen eller rustning har 1 - 3 sockets, dvs ihåligheter i sig så kan man fylla dessa med magiska stenar. Stenarna kan t,ex öka din skada i vapnen, eller tålighet om dom sätts in i rustningen. Så en rustning som kan vara riktigt ruggigt bra när du hittar den kan faktiskt bli otroligt mycket kraftigare eller rent av bättre om du sätter in 1 eller 3 likadana eller olika magiska stenar i den som alla hjälper med olika saker. Och för att inte gå in mer på vad det finns för stenar eftersom att alla medför olika kvalitéer till alla olika rustningar eller vapen så kan jag nämna att det finns 4 färger. Gul, Röd, Grön och Lila. Och för att inte göra det för enkelt (HAHA?) så utkommer även dessa stenar i 15st olika stadier utav fulländning. Och givetvis så är det stenarnas skick som avgör hur mycket av den speciella kraften som den tillför, är den en oslipad diamant kanske den tillför 2 - 4 skada, men är den en ruggiggt välslipad sten i det högsta stadiet så tillför den hela 20 - 40 skada. För att ta reda på vad 1 skada i stenvärdet gör så måste man kolla upp det mot sin egna karaktär.
Ja det kan låta som ett j*kla göra för er som aldrig testat spelet förr, men fastnar man i spelet lite som jag gjorde så lär man sig det mesta löjligt fort. Men poängen är helt enkelt den att valmöjligheterna för din karaktär kort och gott är utan begränsning för hur mäktig på dom olika planen den kan bli.
Hack 'n Slash Det här betyder att spelet i stort sett bara går ut på att du ska slakta dig igenom horder efter horder utav zombies och monster. När man väl är i spelet med sina 3st polare och ser en hel våg utav monster som alla rusar mot oss så kan jag man inte undgå att känna en rysning försvinna ner i nacken. Men när man sen inser hur oerhört lite skada man egentligen tar emot och hur många monster man så lätt hugger ner kan man heller inte ungå att känna sig som en riktig hjälte! Men ja det är sant, spelet kan klaras på knappt 1 vecka på lägsta nivån om man går i skolan eller jobbar på dagen och efter att första nivån, dvs den lättaste är avklarad så börjar spelet om men på den högra nivån. Detta medför att fienderna blir lite starkare och skadar lite mer, men det är allt. Så det går inte heller att undgå att bli väldigt uttråkad utav spelet efter ca 2-3 månader eftersom att man till slut känner igen sig på banor, uppdrag och bossar och man vet precis vad som ska göras när. Och det är troligen den största svagheten som spelet bjuder på. Det blir aldrig något nytt utan samma saker spelas om och om igen men med en svårare grad, sista graden som heter Inferno kommer du inte klara av i första taget om du inte har väldigt bra vapen och rustning, du kan då inte längre stå mitt i monster klumpen och slakta utan du måste se till att döda 1-2 i taget om du inte vill dö. Och när det då kommer sisådär 20 st monster mot dig samtidigt kan man inte ungå att känna hur dryg den kommande monsterfighten på ca 40min kommer att bli, allt bara för att få ta sig ca 20 meter framåt tills nästa monster hord kommer.
Spelkänsla Man kanske inte kan tro att det kan finnas mycket till känsla i såna här spel men faktum är att jag anser att den faktiskt blir ganska så hög då man spelat ett tag. Det kanske är något slags beroende för dom flesta personerna att när man har en karaktär och man märker att man blir starkare och får fler krafter när man når ny nivå så vill man bara fortsätta spela hela tiden allt eftersom att man bli kraftigare. Det finns något slags mystik och spänning i att bli en högre nivå och allt enklare slå sig förbi alla monster och känna hur cool sin karaktär blir med den nya rustningen som ständigt byggs på.
Grafik Ingen monster grafik kort behövs för att man ska kunna göra det här spelet på dom högsta inställningarna som tur är. Faktum är att dom minsta kraven som spelet har på grafik sidan är Geforce7800 GT och ATI Radeon™ X1950 Pro vilka nu i år säkerligen har ca 7 år på nacken så dom flesta hushåll som äger en dator som faktiskt går att använda troligen kan spela det här spelet. I allmänhet så ser spelet ut att vara i samma klass som World of warcraft, med möjlighet att kunna vara mycket snyggare men i samma nivå fortfarande. Det jag är mest imponerad över är spelets physx . När klippsidor rasar, skellet spricker, och din karaktär slår sönder trä tunnor så delas dessa i små delar och krossas snyggt och rullar mot marken, det ser väldigt verklighetstroget ut. Bara denna effekten ensam gör att jag faktiskt vill gå och krossa omgivningen så gott det går, inte bara för att det faktiskt hittas pengar i all bråte då och då.
Kontroll Jag finner kontrollen väldigt irriterande, den är uppbyggd så att man måste klicka eller hålla in klicken på musen och peka på skärmen för att få sin karaktär att gå dit. Detsamma gäller i strid då man vill att karaktären anfaller en fiende, du måste klicka på fienden du vill anfalla innan din karaktär anfaller, annars står den bara där och ser dum ut och gör ingenting medan fienderna slår på dig. Sån kan vara svårt då fienderna är snabba och kör sin "hit'n run" stil, dom anfaller, slår och drar sig tillbaka innan du hinner träffa dom med klicken. Jag vill helst se att min karaktär slår automatiskt på dom fienderna som finns i närheten eller åtminstone fortsätter att slå på en fiende som jag klickat på utan att jag behöver hålla in klicken på denna tills den dött. och jag vill även hellre styra min karaktär med "W A S D" eller pil tangenterna så man slipper höra *klick, klick, klick, klick* när man tar si från ena sidan av ett litet rum till den andra. Det är faktiskt sånt jag börjar höra till slut och finner sjukt irriterande.
Slutsats Anledningen till att jag inte har nämnt något om ljudet är för att jag inte anser att det är något värt att nämna. Det låter som det låter och det låter bra, inga falska eller plastiga ljud utan det är fullt dugligt. Spelet tycker jag inte är värt sida 400 kr som det kan fås för i dagsläget, och det var inte värt sina 500 kr som jag betalade för det då det släpptes. Inte ens med tanke på att det var riktig underhållning i ett par månader. För att jag ska betala 500 kr för ett spel så ska jag vilja köra det i ca 1-2 år framöver som med t,ex Battlefield spelen. Jag kan inte rekommendera Diablo 3 för mer pengar än 200 kr med den omfattning som det kommer i nu. Möjligen senare om nya nivåer låses upp med nya banor och detaljer, men som det är just nu så är det helt enkelt alldeles för enformigt och drygt.Bilderna är tagna med min Iphone 4s, lustigt nog ville inte printscreen funka utan det blev bara kort på min bakgrund.
Jämför priser
ordnade efter Pris
Aktioner till den här recensionen
Läs mer om den här produkten
Andra intressanta produkter
09-01-2013 16:33
Detta måste vara den bästa recensionen jag läst, bra jobbat!
28-11-2012 20:00
Riktigt bra!