Loka Citron - Gott lätt kolsyrat vatten med frisk smak av citron
19-10-2012
Fördelar:
Friskt och gott, lagom kolsyra, smakar mycket citron
Nackdelar:
En glasflaska med metallkork går inte att återförsluta
Rekommenderas:
Förpackning
Prisvärdhet
 Lhasa
Om mig:
Sol igen och våren är tillbaka=)
Medlem sedan:12-08-2009
Recensioner:2307
Medlemmars tillit:116
Den här recensionen har betygsatts av 8 Ciao medlemmar och har fått det sammanvägda betyget exceptionell
Sitter på ett hotell i Stockholm och har glömt att köpa med mig någonting att dricka eftersom vi kom hit praktiskt taget mitt i natten. Vad gör man då om man inte vill dricka vanligt kranvatten, jo man tittar i minibaren och hittar en Loka med citronsmak. Jag vågar inte titta efter vad den kostar, det får bli en överraskning när vi ska betala när vi åker hem. Loka Loka marknadsförs av Spendrups som är ett gammalt bryggeri. Spendrups marknadsför inte bara kolsyrat vatten utan även andra sorters drycker som till exempel, eget öl, andras öl, vin, cider, blanddrycker, sprit, läsk juice och kaffe. Vattnet till alla Lokas smaker kommer i grunden från Loka brunn. Loka brunn är en gammal kurort som ligger vid en stad som heter Loka. Loka brunn har “funnits” sedan 1720 men har varit känt för sitt fina vatten i tusen år, påstås det. Det är känt för att ge styrka och mod åt den som dricker det. Loka citron Loka kolsyrat vatten finns i många smaker. Naturell, Citron, Jordgubb med Guava, Päron, Smultron med Citron, Krusbär Päron, Vattenmelon med citron och Hallon Persika. Vilken smak man föredrar är som sagt en smaksak. Den första smak som kom efter den vanliga neutrala var citronsmaken och det var redan 1987, jag måste säga att personligen så tycker jag att det är den friskaste och mest törstsläckande smaken.Ingredienser Kolsyrat vatten, natriumvätekarbonat, arom, kaliumvätekarbonat, magnesiumklorid, natriumsulfat. Energi När det kommer till energivärdet så finns det inte någonting som heter kalorier eftersom det bara är vatten. Man kan dock säga att det finns ett visst mått av energi i kolsyrat vatten för vatten i sig är energigivande, utan vatten så så fungerar vi inte så visst får man energi av vatten och lite extra energi om det är lite kolsyrat och har en god smak. Hur smakar Loka Citron Loka i sig är inte så mycket kolsyrat, det är lätt kolsyrat och det märks när man har haft flaskan öppen en stund. Först är det rätt mycket kolsyra men sen försvinner den och lämnar bara lite kittlande bubblor kvar. Den här smakar mycket friskt och gott av citron och det är en riktig törstsläckare. Vatten och citron går mycket bra ihop, bättre än de flesta andra smaker och det är nog därför den här smaken blev den första och fortfarade håller en stark plats bland alla nya smaker som kommer och går. Nyttigheten? Det går väl knappast att tycka annat än att det är nyttigt med vatten. Om man väljer kolsyrat eller inte, med smak eller utan, är väl en smaksak. Jag har inte hört någonstans att det ska vara onyttigt med kolsyra. Däremot har jag hört att kolsyra hämmar bakterietillväxten och kan ha en konserverande effekt, bara bra med andra ord och dessutom förhöjer det smaken på det man dricker. Däremot kan man väl diskutera om det är bra med saltet som finns i de flesta kolsyrade vatten. Dricker man flera liter om dagen så kanske man skulle tänka på det men någon flaska här och där har väl ingen betydelse för den dagens saltintag. Olika förpackningar Loka kan man köpa i de mest varierade storlekar. Det finns som vanlig glasflaska som innehåller 33 cl, som den jag har nu, sen finns vattnet att köpa i burk på 33 cl, den finns även i 33 cl, och 50 cl petflaskor, enliters petflaskor (som inte jag har sett) och sen finns den i vanlig bordsflaskor som innehåller 150 cl. Den bästa om man är i farten är väl petflaskan på 50 cl eftersom den har en kork som går att skruva igen. Den här glasflaskan har en metallkork och när man sprättat upp den så går den inte att sätta tillbaka, samma gäller burken, är den öppnad så är den och det går inte att stänga igen. Det är rätt stilrena flaskor, de går i vitt och blått och det ser friskt och gott ut. Sen finns det olika färger på ett band längst ner på etiketten som indikerar vilken smak det är, på den här flaskan är det gult och det står “citron” i en liten ring. Jag tycker om enkelheten och färgkombinationen på etiketten, det ser lockande ut. Pris Loka kolsyrade vatten kostar ungefär lika mycket som liknande produkter. Flaskan och burken kostar ca 8-10 kronor, den mindre petflaskan kostar ca 10-15, beroende på var man köper den och den största brukar kosta ca 15 hos de större kedjorna. Givetvis är det billigaste literpriset om man köper den största men det är rätt otympligt att gå och bära omkring på 1,5 liter vatten och då blir det givetvis någon av de mindre om man är ute på stan.Var köper man vattnet Man kan väl säga att Loka finns att köpa överallt där det säljs någonting att dricka. Det finns på alla affären och bensinstationer och man kan hitta det på restauranger och som här där jag sitter så hittade jag en flaska i minibaren (vad det blir för literpris på det här vattnet kan jag bara spekulera om). Sammafattning och ett friskt betyg Loka marknadsförs av Spendrups och det är ett lätt kolsyrat vatten som finns i många olika smaker. Alla har väl sin favoritsmak och min är faktiskt citron även om jag just den här gången inte hade någonting annat att välja på. Eftersom kolsyrat vatten och citron passar alldeles utmärkt tillsammans så var det ändå ett bra val av hotellet att välja just citron till sin minibar. Loka citron får bara plus från min sida, hela tio av tio möjliga, det är gott, smakar friskt av citron, har lagom med kolsyra och i vanliga fall så är det rätt prisvärt.
Jämför priser
ordnade efter Pris
Aktioner till den här recensionen
Jämför priser på Loka Citron
Läs mer om den här produkten
Andra intressanta produkter
23-10-2012 14:21