Ett roligt brickspel som snor tiden

4  31-10-2012

Fördelar:
Roligt spel, flera nivåer, olika spellägen

Nackdelar:
Man fastnar i spelet

Rekommenderas: Ja

sjubarnsmamma

Om mig: Nu har våren kommit :-) ....o snart börjar sommarlovet....hmmm...det går fort

Medlem sedan:17-11-2010

Recensioner:1914

Medlemmars tillit:82

Dela denna recension på Google+
Den här recensionen har betygsatts av 7 Ciao medlemmar och har fått det sammanvägda betyget väldigt användbar

Mahjong Tales: Ancient Wisdom

Tycker du om att spela Mahjong? Du har du kommit rätt. Detta spel är ett Mahjong spel med vacker bakgrund och ljuv musik. Det är ett äventyr med en fantastisk berättelse. Det finns olika spellägen man kan välja att spela och för varje nivå man kommer upp sig på ju längre in i berättelsen kommer man.

Så hur går spelet till då?
Jo du väljer vilket spelläge du vill spela på. Sedan skriver du in ditt namn och sedan spelar du. Mahjong är ett brickspel där man ska para ihop två brickor som är likadana. Man kan inte alltid ta samma utan de måste vara fria båda två. Det kan inte ligga en närliggande till exempel utan då är den låst. Det är siffror och bilder och olika tecken på brickorna. Man förstår efter ett litet tag vad man ska göra. Jag har inte spelat detta så ofta för jag har väldigt svårt att hitta de två som är likadana men det är mest för att jag har svårt för att koncentrera mig, men jag fastnar ändå i spelet. Jag sa att det finns tre spellägen och fast du väljer ett i början så kan du gå tillbaka och välja ett annat spelläge. Två av dom är som vanligt där man ska para ihop två brickor från spelfältet. I det ena spelläget kan du välja att antingen använda det som finns där eller faktiskt göra ett eget. Det tredje är lite svårare men också mycket roligare. Där får man några brickor i ett spelplan och sedan ser man brickor komma i rad och gå sakta men säkert mot en drake. Man kan använda sig av de brickorna som går och man ska försöka att stoppa raden att gå vidare mot draken. När den har kommit mor draken då är det kört.

Fakta
Viltvårdare Systemkrav:
Webbläsare: Internet Explorer 7 eller senare

Mitt omdöme om

spelets uppbyggnad

Jag har spelat några av dessa sortens spel förut och jag tycker mycket om bakgrunderna i de spelen. De flesta går ut på samma sak, som att parera ihop två par som är precis likadana. Det kan verka vara väldigt strikt och rätt så tråkig med tanke på att det är samma spel om och om igen, men det är inte det faktiskt. Det är sällan som jag fastnar i ett spel. Speciellt i sådana här spel men här fastnar jag. En nivå till tänker jag. Bara en nivå till. Vad händer? Jo jag sitter där ännu en nivå och sedan en till och en till......
De här olika spellägena är ju roliga med. Det gör ju också att spelet inte blir så enformigt. De är olika svåra och det finns ett spel för alla. Det är jag helt säker på. Det finns en liten historia i spelet och den storyn får man ta del av under spelets gång.

Grafik, ljud och spelkänsla

Det finns mycket fina bakgrundsbilder som man får ta del av och bara det gör att man finner en spelkänsla som man inte vill släppa. Det är fina och klara färger och själva bakgrundsbilderna passar in med både den historia som berättas och med själva spelet i sin helhet. Ljudet är behagligt. Man får höra en bakgrundsmusik och den är inte så hög fast man har den på fullt i själva spelets mätare. Det tycker jag är bra. Man hör när man klickar på bilderna med och då är det rätt så skönt att bakgrundsmusiken inte är så hög. De överröstar inte varandra fast man hör de båda olika ljuden. Spelkänslan är bra men det är lätt att fastna i spelet. Men det blir väl oftast så när spelkänslan infinner sig.

Sammanfattning – Mitt omdöme i helhet samt mitt betyg

Detta spel är ett brickspel som går ut på att man ska para ihop två brickor som är exakt likadana. Det finns olika spellägen och man kan även göra en egen spelplan. Det är lite häftigt tycker jag. Spelets uppbyggnad är bra och grafiken är mycket vacker. Fina bakgrundsbilder med fina och klara färger. Bra ljud och en spelkänsla som gör att tiden bara springer iväg. Jag rekommenderar detta spel och det får fyra stjärnor av fem möjliga av mig.

Bilder på Mahjong Tales - [PC]
Mahjong Tales - [PC] Mahjong Tales
Mahjong Tales - [PC]
Dela denna recension på Google+
Sponsrade länkar
Betygsätt den här recensionen

Hur användbar är den här recensionen?

Riktlinjer för betygsättning

Kommentarer på den här recensionen
Lhasa

Lhasa

01-11-2012 16:41

Låter kul och ser kul ut=)

Kaityloveorli

och 2 andra medlemmar

"väldigt användbar" av (29%):
  1. JanneRafiki
  2. slayerdust

En recensions sammanvägda betyg skiljer sig från ett vanligt genomsnittsbetyg.
Andra intressanta produkter
Fritz Chess 10 - [PC] Fritz Chess 10 - [PC]