Dela denna sida på

grön Status grön (Nivå 2/10)

goldog

goldog

Medlemsprofil ej tillgänglig. Personen du letar efter är inte längre medlem hos Ciao.

Publicerade recensioner

sedan 2006-07-12

35

HP PhotoSmart 735 2007-07-12

Gammal gedigen digitalkamera!

HP PhotoSmart 735 Min första kamera, köpte den för 4 år sedan och håller fortfarande måttet med sina 3,2Mp. När jag köpte den va det en av dom bästa i mellanprisklassen nu för tiden finns det ju dock bra mycket bättre. Upplösningen är inställningsbar i 3 olika kvalitetslägen (stjärnor) och den högsta är 2080x1542. Videoinspelningen är också superb, den va mot förväntan riktigt bra och har fått spela in en hel del. Kameran har ett inbyggt minne på 16mb, men inför första semesterresan där det va meningen att man skulle ta massa kort som skulle framkallas va ett SD-kort med större kapacitet ett faktum, och man får plats med upp till 1000 kort med ett 256mb kort i en lite lägre kvalitet. Väldigt smidigt att föra över bilderna till datorn bara, anslut bara usb kabeln och skicka över! Det man saknar lite idag är väll den mindre storleken som dagens kameror erbjuder!

ZyXEL Prestige 660H-D1 2007-07-12

Smidigt modem

ZyXEL Prestige 660H-D1 Modemet man oftast får med när man beställer ADSL från telia antar jag, då jag sett många andra från andra forum som använder det här med telia adsl! Vet inte om det fungerar genom andra tillverkare också men det antar jag att det gör! Har fungerat bra för det mesta, hänt nån gång att det hängt sig men med en enkel knapptryckning på baksidan rebootar man modemet och den startar om sig och kopplar upp sig igen, jättemsidig funktion! Den har mer än 2 anslutningar på baksidan, 1 är ju självklart till telefonjacket, nr 2 är ju till datorn/routern. sen finns det några anslutningsportar till som är till för div. tillbehör tex, kabeltv eller dreambox ? Går även att flasha om modemet från telia (ändra programvaran) så att det går använda som både modem och router (koppla in flera datorer och dela internet) men detta ska man inte ge sig på som nybörjare då kanske inte telias garanti gäller längre!

NETGEAR WGR614 2007-07-12

Inte helt felfri router

NETGEAR WGR614 Köpte på mig denna samtidigt som jag köpte min bärbara dator, en självklarthet med trådlöst internet med bärbar dator hemma, annars tappar man effekten av den bärbara om man ska behöva släpa runt sladdar över allt, eller hur ? Hur som helst, började felfritt, va hur enkelt som helst att installera den, fanns en installations skiva att använda men den behövdes aldrig för mig i allafall, kanske beror på vilket operativsystem man använder? Antar att det är hyfsat bra säkerhet inbyggd i den med kryptering och dyligt, man lösenordsskyddar ju självklart sitt nätverk genom den inbyggda brandväggen! Jag kollade inte upp mycket priser, funktioner och dylikt innan jag köpte på mig den, va mest ett impulsköp, nu i efterhand skulle jag nog inte tagit den billigaste varianten jag hittade, eftersom den inte har varit helt problemfri, märkte efter ett tag att hastigheten på bredbandet sjönk märkbart om man körde trådlöst jämfört med TP-kabel ikopplad. Nått man stör sig på är att den kopplar ifrån rätt som det är och man är tvungen att starta om den (genom att dra ut strömkabeln). Detta är ett känt fel på just den här modellen, så om du letar nått driftsäkert och som håller hastigheten bättre så är inte det här routern för dig, jag byter säkerligen upp mig när tillfället erbjuds!

Konvicted (Parental Advisory) [PA] - Akon 2007-07-11

Akon, soulhiphop när den är som bäst

Konvicted (Parental Advisory) [PA] - Akon Första gången jag hörde akon va det ett gästspel i Obie Trice's låt Snitch, fastnade direkt.. Akon har en helt speciell röst! Som gammal fängelsekund spelar han självklart mycket på faktumet att han är gammal kåkfarare vilket man hört från hans gamla "Lonely" och "Locked up", inte heller svårt att dra paraleller till hans skiva "Konvicted". Skivan i sig är enligt mig förra årets skiva, skivan som rullat mest i både bilen och hemmet med favoriterna Smack that & Dont mather. Måste även sticka in mitt i med en tanke, Akon är en av dom stora rapparna som verkligen kan sjunga, alla stora kan ju RAPPA, men inte många kan sjunga som akon, med hans säregna ljusa röst. Helt klart ett namn som kommer hänga med en bit in i framtiden, förhoppningsvis tröttnar dock reklamradion på att spela sönder hans låtar om o om igen, musik som denna vill man inte tröttna på! ...

Nokia 3200 2007-07-11

Kameleont mobil

Nokia 3200 Som en kamerleonmobil, så skulle man nästan kunna beskriva denna mobil som du med vilken skrivare som helst kunde skriva ut valfri bild och använda som skal till mobilen, och med det på den tiden vassa kameran ta en bild och använda som bakgrund för o matcha skalet, häfigt va ? Första telefonen med kamera, FM-radio och färgskärm som jag själv ägde och va länge mäkta stolt, tills alla andra tillverkare släppte nya mycket mindre mobiler med kamera och färgskärm! Nokia har dock alltid kunnat skryta med sina grymt lätta menysystem! Att den sen hade polyfonsignaler va när mobilen släpptes också rätt häftigt, det känns dock lite gammalt nu när var och varannan mobil använder sig av mp3signaler istället! Kameran håller inte heller måttet längre enligt mig men radio är alltid bra att ha på mobilen, kan dock inte uttala mig om täckning m.m då jag tappade bort mitt heatset innan jag han testa det ! Batteriet va också nått som inte höll kvaliten uppe lika länge som jag brukar använda mobilerna...

Bankkort (Maestro) - Swedbank 2007-07-11

Smidigt bankkort

Bankkort (Maestro) - Swedbank Här är kortet du vill ha om du inte åker utomlands särskilt ofta och inte behöver nån "kredit". Har själv nöjt mig med ett meastro från swedbank (fd föreningssparbanken) i 8 år nu och det har fungerat bra. Funkar i alla bankomater och minutenapparater jag varit i kontakt med, funkar även i dom flesta automaterna utomlands, det negativa utomlands är väll att det inte funkar som ett betalkort i butiker och på restauranger, så är man ofta ute och reser så är det antagligen smidigare med visa eller mastercard istället för o slippa bära runt kontanter. Nu har swedbank också börjat med personliga motiv på sina kort, vilket jag hakade på direkt, beställde ett kort för 100kr med ett motiv av min bil, hur smidigt som helst, gick bara in på hemsidan och laddade upp kortet jag ville ha, zoomade och passade in och beställde, 5 dagar senare hade jag kortet hemma!

Microsoft Xbox 2007-07-11

Kommande klassiker i konsoll världen

Microsoft Xbox Antagligen den mest mångfunktionella spelkonsollen jag ägt i mina dagar, går att använda till det mesta(!?) Förutom alla bra spelen som kommit ut till konsollen under åren går det också att lägga in gamla emulatorer så du kan spela gamla nintendo, superninteno och sega spel tex... vem vill inte minnas alla gamla klassiker som Ice climber eller supermario bros ? Finns 1000-tals gamla spel som går att spela till xboxen genom att bara koppla in den till datorn och föra över till hårddisken, som också den är utbytbar! Förutom att den har inbyggd hårddisk, går det även att använda den som dvd-spelare och köpa till dvd-fjärrkontroll för o kolla på filmerna! Till konsollen går det koppla in upp till 4 handkontroller som ligger perfekt i handen och är mycket skönare än tex gamla PS2 vars kontroller känns rätt gamla vid det här laget! Iomed att den har inbyggd hårddisk går det även att lägga in filmer, bilder och backuper av spel på den, perfekt! Grafiken den spottar fram är inte heller helt fel, många av spelen är helt fantastiska!

Singstar: 80's Svensk - [PS2] 2007-07-11

Partyspelet nr 1

Singstar: 80's Svensk - [PS2] Här har du spelet du kan liva upp mycket fester och tråkiga stunder med, har själv varit med på allt för mycket fester då antingen det här eller nått av dom andra spelen i serien hoppat fram när stämningen börjat bli för dyster, det funkar alltid! Greppa tag i en mikrofon, hugg tag i en motspelare och bestäm låt! Sjung med efter texten på tvn som vilken annan kareoke maskin som helst och försök hålla tonen, du ser på skrämen ungefär hur högt eller lågt du ska sjunga och det går ju självklart ut på att sjunga så likt orginallåten som möjligt och så fort du kommer in i det visar det sig att det är inte svårare än så, du får massa poäng o alla blir impade! Går det inte lika bra går det alltid köra singel också och öva upp sångrösten lite och försöka slå sitt eget highscore. Helt klart rekomenderat det här!

Nokia 8210 2007-07-11

Nätt liten klassiker

Nokia 8210 Mycket bra telefon när den lanserades som imponerade med sin lilla storlek och snygga design! Innehåller det mesta man behövde på den tiden, dock hade man nu saknat kamera, färgskärm och wap funktionen bland annat! Den innehåller dom vanliga nokiaspelen, snake och rotation m.m som alltid är kul som tidfördriv. SMS: smarta funktionen T9 som hjälper dig skriva sms snabbare, när man väl lärt sig den vill säga! Ringsignaler går ladda ner själv, plats för ca 4 stycken har jag för mig! Röststyrning, tryck in en knapp och säg "HEM" så ringer telefonen upp åt dig, väldigt smidigt om du har händerna fulla tex. ! Även denna nokia mobil kan man byta skal på, mycket bra då man lätt tröttnar på utseendet på sin mobil rätt ofta annars! ...

Nokia 3310 2007-07-11

Gammalmodig "klassiker"

Nokia 3310 En gammal klassiker som säkerligen dom flesta ungdomar nångång haft eller känner någon som haft, på tiden den kom ut va den hyfsat modern. stor display, dock utan färg, endast grön/grå men på den tiden fanns knappt färgskärmar! Menyn i telefonen är dock lättanvänd, telefonen sitter perfekt i handen och designen är hyfsad! Skapa egna profiler som passar olika tillfällen, lite disketare ton till mötena eller på jobbet, eller lite högre ton till springturen i skogen! Även röststyrningen kanske kan va bra o ha ibland för o slippa leta nummer, säg bara "Hem" så ringer den till det inprogramerade nummret, eller "Pappa" så ringer den antagligen till din far! Spel finns självklart också, mitt gamla favoritspel Snake 2 som jag brände otroligt många timmar vid, sen finns också Space Impact som går ut på att skjuta ner lite rymdskepp som är rätt kul, finns även 2 andra spel o fördriva tiden med! X-press skal funktionen gör att det är väldigt lätt o byta skal efter vilket humör du är på, eller vad som är "inne" just nu!

Peugeot Sport Club 2007-07-11

Klubben för dig med peugeot!

Peugeot Sport Club Forumet jag spenderar mest tid på, peugeot sport club, har den mesta informationen om allt som har med peugeot o göra! Medlemmarna på sidan sitter inne med information om allt från turbokonverteringar på 205or, hur man fäster kjolpaket på 106or och hur man bygger dunka dunka byggen i en ny 307sw ! Klubben annordnar också träffar, bankörningar och korvgrillningar över hela landet, verkar dock va mest i södra delarna då mycket av medlemmarna kommer från den regionen. Klubben har också utlagt på sin sida en stor del generell information om modellerna som ingår i peugeot program, en massa mektips, bildarkiv över medlemmarnas bilar och en egen klubbshop med dekaler, kepsar, nykelband och kläder! Som medlem i klubben tjänar du snabbt in massor av pengar genom deras klubberbjudanden och rabatter hos en himla massa företag till en kostnad av 200kr per innevaranda år. PSC är anslutna till Svenska bilsportsförbundet!

Doom 3 - [Xbox] 2007-07-11

Efterlängtad flopp

Doom 3 - [Xbox] Här kommer det då, spelet man väntat på i säkert 10 år! Älskade dom gamla doom spelen man satt o spelade på sin första PC, kuta runt på mars och döda otroligt fula monster. Men, here's the catch, jag tyckte spelet floppade från första början, efter en timmes spelande så kändes de som vilket annat shoot em up spel som helst! Väldigt likt tex half life spelen! Hur som helst är det ett väldigt långt o stort spel, tar ju lång tid att varva, men ändå... man vill ju gärna ha en lite större story, det här spelet går endast ut på att springa runt och utrota massa monster, heeela tiden! Knappt något tänkande eller strategi, bara döda döda döda, timme efter timme! Däremot va det bra grafik i spelet, shyssta skrämmande ljud och snyggt gjorda vapen! Tyvärr är väll jag bland dom ända som känner så om denna framtida klassiker, så testa själv!

Ciao.se 2007-07-11

Personliga recensioner

Ciao.se Här är prisjämförelsesidan där du kan få lite mer personliga recensioner istället för tex pricerunner där det oftast bara är nån kort kommentar om varan. Här får man istället veta vad folk igentligen tycker om varan och om dom rekomenderar varan till en annan kund! Här finns allt från tv apparater, köp & sälj sidor, bilstereo till banker och musik! Kunde däremot funnits ett ändu större utbud, precis som dom har bilförsäljare borde det kunna gå att förstora segmentet till bilverkstäder, fotoframkallare, elbutiker, varuhus m.m Också resor, resmål m.m hade säkert kunnat va populärt! Annars gillar jag verkligen iden med att folk skriver längre recensioner om sina upplevelser omkring gällande vara! Sen att folk tjänar pengar på det hela kommer antagligen göra att sidan växer sig stor väldigt snabbt, förhoppningsvis blir det inte bara en massa oseriösa recensioner!

Tradera 2007-07-11

Finn det du söker och lägg ett bud!

Tradera Funnits med ett bra tag den här sidan och jag måster erkänna att jag gillade upplägger ordentligt i början.. Nu har det nog nästan växt ur sig själv och folk lägger in alla möjliga konstiga och onödiga saker! Men upplägget är iaf precis som ebay, lägg ett bud på varan du letat så länge efter och häng med i auktionen för o se att du verkligen vinner! Många auktioner kan också ha ett "köp nu!" pris där du kan köpa den direkt och veta att du vinner. Precis som ebay har tradera också svämmat över av såkallade "import" varor som privatpersoner och småföretag säljer som smör, varor med dålig el. diskutabel kvalitet! Ändå kan man ibland hitta juveler, som bildelar, myntsamlingar(?) eller varför inte den där märkesjackan som kostade alldeles för mycket ny ?

Need for Speed: Underground 2 - [Xbox] 2007-07-11

Need For Speed, 2 fast! :)

Need for Speed: Underground 2 - [Xbox] Måste säga att detta är ett av mina top5 spel jag aldrig kommer glömma, har själv varit ett stort fan av The fast and the furious filmerna och för fansen av dom är det här spelet ett måste. Spelkänslan då, där fattas det en del.. man behöver aldrig sakta ner i kurvor, det förlorar man oftast på, det är bara köra o smälla o köra vidare! Jag efterlyser verkligen "skador" på bilarna i Need for speed serien, det hade nästintill gjort den fulländad! Åk runt, cruisa lite i stan, leta pengar, race eller varför inte drifting tävlingarna som är mina favoriter! Hinner du inte med ? attans, åk till närmaste shop o upgradera bilen din med nytt styrsystem, turbo eller kompressor och släng på matchande neon och bling bling i form av flygplansvingar och alldeles för stora fälgar! Kan inte bli fel med ett sånt här spel helt enkelt...
Se fler recensioner Till sidans topp