Underållande spel som egentligen inte har det lilla extra

3  18-10-2012

Fördelar:
Spännande handling, intressant

Nackdelar:
Jag tröttnar fort

sjubarnsmamma

Om mig: Ska försöka vara här inne lite mer. Betygsätter du mina Recensioner så betygsätter jag dina

Medlem sedan:17-11-2010

Recensioner:1932

Medlemmars tillit:85

Dela denna recension på Google+
Den här recensionen har betygsatts av 8 Ciao medlemmar och har fått det sammanvägda betyget exceptionell

Raincliff

I detta spel ska du leta upp de försvunna studenterna som har kommit bort i staden Raincliff. Staden ligger öde men fast man inte ser att det finns någon så finns det ändå någon. Eller ska jag kanske skriva något? Det gäller för dig att utforska staden. Ta dig in i de hus som finns där. Kan du inte ta dig in så får du leta upp ledtrådar som an hjälpa dig att ta dig in. Sök och finn ledtrådar och försök och lös detta mysterium och få fram de försvunna studenterna.

Systemkrav
OS: Windows XP / Vista
Processor: 2,5 GHz
RAM: 1024 MB
DirectX: 9,0
Hårddisk: 1048 MB

Så här tycker jag om

Miljö och spelets uppbyggnad

Det är vinter och vinden viner runt knuten. Det är mörkt och det verkar som att det händer något mystiskt i den lilla staden. Detta är ett sök och finn spel som går ut på att du ska söka efter ledtrådar för att kunna lösa den stora gåtan. Du får en scen framför dig. Du kan välja svårighetsgrad på spelet och det jag spelade är det enklaste. Där man kan få hjälp om man vill. Sedan blir det bara svårare och svårare. Den nivån som är efter denna lägsta nivå får man lite hjälp och i den svåraste får man ingen hjälp alls. I denna nivån, första nivån som jag spelar så visar det i en scen där man ska söka efter ledtrådar. Man ser stjärnor gnistra och där ska man då söka efter ledtråd. Antingen ska man försöka klura ut hur man ska få upp ett föremål eller så ska du söka efter flera försvunna föremål för att få en ledtråd. Du får saker under spelets gång och de har du nytta av i andra scener som kommer framöver.

Skulle man inte hitta det man söker så finns det en groda nere till höger i hörnet. Tryck på den så berättar den vad du ska ha för något eller visar ett gömt föremål som du söker efter. När man har använt den så laddas den upp igen. Grodan försvinner för ett tag men när den visar sig igen så har den laddats upp och kan användas igen. Spelet är på engelska så det är bra att kunna språket.

Grafik, ljud och spelkänsla

Grafiken är otroligt vacker i detta spel. I alla fall i vissa scener. Man kommer in i en scen där man ska leta efter försvunna föremål och sakerna som finns på bilden gåpr in i varandra utan att det ser pladdrigt ut. Jag tycker spelets grafik är otroligt bra gjort. Man kan ibland se en och en annan människa springa farande förbi och de ser så verkliga ut. Det är dystert och det är öde men ändå så ser det bebott ut. I alla fall i början innan allt rasar. Ljudet är bra men det blir lite för mycket ibland. Man hör vinden susa och man hör snön falla och det är en bakgrundsmusik som går runt hela tiden. När jag skriver går runt så är det just det jag menar. Musikstycket slutar och börjar om från början. Det är lite störigt i längden faktiskt. Spelkänslan finns och den sitter där ett tag. Dock så tröttnar jag på spelet efter en halvtimme och får släcka ner. Men det dröjer inte länge förrän jag är tillbaka igen och spelar.

Sammanfattning – Mitt omdöme i helhet samt mitt betyg

Detta spel är ett sök och finn spel som har en liten spännande handling. Du ska söka efter försvunna studenter i en ödelagd stad. Allt verkar inte stå rätt till i staden och det händer mystiska saker som du ska försöka klura ut. Spelet har bra grafik men ljudet är faktiskt störande i längden. Det är synd för har man en bra grafik så är det kanon med ett super bra ljud. Då blir spelkänslan så pass hög så att man ger spelet det högsta betyget. Det gör jag inte nu. Jag rekommenderar spelet till alla dom som gillar Hidden spel, men det får bara tre stjärnor av fem möjliga. Fast jag rekommenderar spelet så vill jag ändå framhäva att det finns andra spel som ingår i samma genre som är betydligt mycket bättre än detta. Man kan spela detta spel gratis i en timme på BigFish. Vill man köpa det så kan man göra det och då kostar det 60 kronor. Jag rekommenderar er dock att testa spelet först för att se om det kan vara något att ha.

Bilder på Raincliff - [PC]
Raincliff  - [PC] Raincliff ? [PC]
Raincliff ? [PC]
Dela denna recension på Google+
Sponsrade länkar
Betygsätt den här recensionen

Hur användbar är den här recensionen?

Riktlinjer för betygsättning

Kommentarer på den här recensionen
ensanna

3. sparks
och 4 andra medlemmar

"väldigt användbar" av (13%):
  1. Holm

En recensions sammanvägda betyg skiljer sig från ett vanligt genomsnittsbetyg.
Andra intressanta produkter