Recept på Midsommarmat

Communitybilder

Recept på Midsommarmat

> Visa egenskaper

96% positiv

17 recensionerna från communityn

Vi kunde tyvärr inte hitta några erbjudanden

Recension av "Recept på Midsommarmat"

publicerad 2009-05-02 | sporty
Medlem sedan : 2005-01-10
Recensioner : 205
Medlemmars tillit : 0
Om mig :
Utmärkt
Fördelar går att förbereda
Nackdelar är lite bökigt med gelatinet
väldigt användbar

"Matjesill tårta ett måste till midsommar"

Detta är en tårta som garanterat blir uppskattat till just midsommar denna stora familje helg
Går att förbereda ett par dagar innan alltså ingen stress där inte
och så får man ej glömma dom röda goa gubbarna efteråt

Matjesilltårta 8 port

Detta behövs

4 dl crème fraiche
rumstempererad
200 gram matjessill konserv
150 gram finskuren rödlök
1 dl finskuren gräslök
4 blad gelatin
nymalen vitpeppar från kvarn
Botten:
5 skiva god kavring
50 gram osaltat smält smör


2. Kör kavringen i mixer och blanda med smält smör. Klä en form med plastfilm (plastfilmen ska sticka upp från kanterna så att tårtan kan lyftas ur) och släta ut smeten i den. Ställ i kyl.

3. Finhacka gräslök och rödlök samt matjessill. Blanda crème fraiche, lök, sill och smaka av med nymalen vitpeppar och matjesspadet.

4. Krama vattnet ur gelatinbladen och smält dem över svag i en gryta. Det ska bli varmt men får inte brännas.

5. Vänd sedan ner gelatinet i smeten och häll upp allt i formen. Kyl i minst 2-3 timmar, men helst över natten.

6. Lyft upp tårtan med hjälp av plastfilmen.

7. Skär upp tårtan och servera.


Lycka till och smaklig spis

Omdöme från communityn

Den här inlägget har blivit läst 4059 gånger och utvärderats till
100% :
> Förstå bedömningen av detta inlägg
väldigt användbar

Produktinformation : Recept på Midsommarmat

Tillverkarens produktbeskrivning

Ciao

Publicerad på Ciao sedan: 10/10/2007