Rica Hotel Göteborg, Göteborg

Communitybilder

Rica Hotel Göteborg, Göteborg

Boende - Hotell - Burggrevegatan 25, 41103 Göteborg, Sverige, Burggrevegatan 25, Burggreve Gatan 25, 41103 Göteborg, Västergötland

> Visa egenskaper

80% positiv

1 recensionerna från communityn

Recension av "Rica Hotel Göteborg, Göteborg"

publicerad 2011-07-24 | Mizzyz
Medlem sedan : 2010-03-16
Recensioner : 440
Medlemmars tillit : 71
Om mig :
Jättebra
Fördelar Ligger centralt, bra service, god frukostbuffé,fina rum
Nackdelar Priset, i vissa fall avsaknad av parkeringsplatser
exceptionell
Prisvärdhet
Service
Standard/Kvalitet
Familjevänlighet

"Rica Hotel Göteborg - Uppfräschat!"

Detta är den äldsta bilden på hur det såg innan det gjordes om

Detta är den äldsta bilden på hur det såg innan det gjordes om

Fakta

Rica Hotel No. 25
Burggrevegatan 25
SE-411 03 Göteborg
Tlf.: +46(0)31 771 00 80
Fax: +46(0)31 771 00 89
info.goteborg@rica.se

Kort historik

Rica Hotell är Skandinaviens största privatägda hotellkedja. Det grundades 1975 av Jan E Rivelsrud och Prins Carl Bernadotte. Idag erbjuder Rica Hotell mer än 70 hotell i Norge och Sverige.
Hotellöversikt

Antal rum; 112 st
Rökfria rum; 112 st
Handikappanpassade rum; 3
Konferensmöjligheter; -
Bastu; -
Restaurang och Bar; -
Parkering utomhus; ja (parkeringsautomat)
Avstånd till city; 0km
Avstånd till järnvägsstation; 0,3km
Avstånd till Flygplats; 26km
Avstånd till golfbana; 5km
Trådlöst internet; Ja
Miljömärkt; Svanmärkt
Pris fr 1095:-

Hotellets läge och Rummen

Rummen på Rica Hotell har fått sig ett rejält uppsving. Från att ha gått i mörkblåa toner som Rica sigillet är det nu klara och ljusa färger som möter mig när jag går in på rummet. En klar förbättring från tidigare. De mörka dystra färgerna kändes aldrig riktigt hemma men man gör inte så mycket mer i ett hotellrum än sover och utforskar istället staden utanför. Ändå måste jag erkänna att det känns gott att allt det mörkblåa har försvunnit.

Nu har Rica Hotell Göteborg inte enbart kommit tillbaka med ett nytt namn (Rica Hotell No 25) utan även med en helt ny stil som jag fullkomligt älskar. Det är fler mixer av färger som gör att hotellet känns mer levande.

Trots att hotellet fortfarande håller på att byggas om är detta hotell ett som har all potential att bli ett 4 stjärnigt hotell vilket de säger sig vara idag. Hotellet som ligger mitt i smeten ligger ändå med lagom distans ifrån de högljuda nattklubbarna. Tro dock inte att du kommer undan allt oljud bara för den sakens skull. Istället för nattklubbar erbjuds oväsen från tågen på centralstationen.

Hotellet som ligger precis intill spåren kan inte förhindra de oljud som kan uppkomma. Är man väldigt känslig mot ljud ska man välja ett rum mot gården istället. Personligen stör jag mig inte utav ljuden utan tycker snarare att de är lite sövande. Gården som jag nämnde är mer för personalen och deras bilar. Detta är dessvärre ingen plats som gästerna håller till på men hotellet har planer på att utöka sin byggnad till en hotellrestaurang samt bar så vem vet, kanske detta kommer att bli en del utav den.

Är du ute efter ett hotell med en fantastisk utsikt över staden Göteborg är detta helt fel val. Detta är mer ett hotell som passar dig som är på resande fot men ändå vill ha lite citykänsla i det hela. Har du planer på att se något stort event på Ullevi är hotellet även passande för det. Ullevi ligger ca 10 minuter bort precis som det mesta.

Det finns inga rökrum på Rica Hotell, här är alla rum rökfria. De hade rökrum för några år sedan men i samband med att det blev rökförbud på krogen la de ner rökrummen och sanerade dessa för att kunna ge alla möjlighet till att nyttja dem. Tidigare fanns det 97 rum, idag finns det 112 rökfria rum.

Frukostbuffé

I priset ingår även en fantastisk frukostbuffé med en härligt blandad kompott. Det serveras både varmt som kallt. Frukostbuffén God Morgon är utvecklad tillsammans med svenska kocklandslaget och ger dig stor möjlighet till att komponera din frukost efter eget behov.

Har du dock inte möjlighet till att ta del utav frukostbuffén pga att du kanske ska hinna med tåget/planet kan du fråga redan vid incheckningen om det finns möjlighet att få en frukostbricka med dig. Alternativt att du äter den på hotellet lite tidigare. Tänk bara på att säga till i god tid eftersom detta är något som receptionspersonalen får ordna till dig. Dock står det inget om detta i samband när du bokar rummet så förvänta dig inte att de gör detta för dig. Däremot har jag aldrig blivit nekad och det skadar inte att fråga.
Pris

Priset varierar kraftigt från 1095:- och uppåt beroende på om du väljer standard rum alternativt superior rum.

Standardrummen är utrustade med TV, telefon, dusch eller bad och toalett. I priset ingår frukostbuffé och trådlöst internet. Superior rummen är utrustade med samma som standardrummen. Den enda skillnaden egentligen är att de är större. Dessa rum brukar oftast kallas för familjerum av den anledning att de är lite större och rymligare samt att de oftast har ett litet vardagsrum på rummet.

Det finns ett superiorrum på varje våning.

Personligt omdöme

Rica Hotell Göteborg har fantastiskt serviceinriktad personal. Redan när man kommer in genom dörrarna tas man emot utav dess värme. Hotellet ger dock inte mycket för världen utifrån och det kan vara svårt att hitta om man inte vet hur man tar sig dit. Enklare blir det inte av att det finns 2 andra näraliggande hotell som gör att Rica Hotell hamnar lite i skymundan.

Fördelen med att det ligger längst spåren är att åker man tåg ser man det från tåget, om man sitter på rätt sida det vill säga. Sedan ligger hotellet väldigt centralt utan att ligga i centrum. Du har ett gångavstånd med ca 10 minuters promenadavstånd till nästintill allt.

Priset har däremot höjs med anledning av renoveringen vilket är föreståerligt men det finns fler hotell att välja i Göteborg med en lägre prisklass på grund av den anledningen. Hotellet behövde renoveras och även om det blev massa extra omkostnader handlar det ändå om upp till 300:- prisskillnad i vissa fall vilket jag kan känna är lite mycket, speciellt för bilburna resenärer som får betala parkeringsavgifterna utanför.

Just nu pågår fortfarande viss ombyggnad eftersom tanken är att hotellet ska ha en egen restaurang och bar i framtiden. I maj i år blev den största ombyggnaden klar med renoveringen av hotellrummen. Det är Arkitekt och inredningsbyrån Koncept Stockholm som har stått för nyskapande och har fått hotellet att se mer levande ut.

Omdöme från communityn

Den här inlägget har blivit läst 1980 gånger och utvärderats till
100% :
> Förstå bedömningen av detta inlägg
exceptionell

Kommentarer till den här recensionen

  • OskarC publicerad 2011-08-12
    välskrivet och det ser mysigt ut!
  • aamaziing publicerad 2011-08-01
    Mycket bra recension :)
  • froggo2 publicerad 2011-07-30
    Ser jättemysigt ut ju :)
  • Uppskattade du det här inlägget ? Har du en fråga ? Identifiera dig med ditt Ciaokonto för att lämna en kommentar till avsändaren av inlägget. Logga in

Populära liknande produkter

Produktinformation : Rica Hotel Göteborg, Göteborg

Tillverkarens produktbeskrivning

Boende - Hotell - Burggrevegatan 25, 41103 Göteborg, Sverige, Burggrevegatan 25, Burggreve Gatan 25, 41103 Göteborg, Västergötland

Produktinformation

Long Name: Rica Hotel Göteborg

Klassificering: 3 stjärnor

Antal rum: 97, 96

Typ: Hotell

Adress: Burggrevegatan 25, 41103 Göteborg, Sverige

Gata: Burggrevegatan 25

Postnummer: 41103, 411 03

Stad: Göteborg

Land: Sverige

Kontinent: Europa

Boende: Hotell

Kategori: Boende

Sub Name: Boende - Hotell - Burggrevegatan 25, Göteborg

Region: Västergötland

Ciao

Publicerad på Ciao sedan: 17/07/2008