Den här recensionen har betygsatts av 11 Ciao medlemmar och har fått det sammanvägda betyget väldigt användbar
Steget mer än de öl som säljs på vanliga affärer måste väl vara just den här som kallas för mellanöl och innehåller 4,2 procent alkohol. Den som nu kallas för folköl och säljs på vanliga affärer får inte innehålla mer än 3,5 procent. Den mest sålda ölen på systembolaget är väl ljus lager. Det beror nog på att vi svenskar är vana med den och den är lättdrucken och passar vid många tillfällen, speciellt om det är en med mindre procent, då passar den att dricka till maten och som törstsläckare.
Sort: Ljus lager Nummer på systembolaget: 1449 Land: Sverige Producent: Spendrups Procent: 4,2
Färg och smak Färgen är ljust gul, som alla andra ljusa lager. Ibland är den åt det guldgula hållet och ibland åt det mer ljust gula hållet. Den här ligger mitt mellan. När det kommer till smaken så är det svårt att skilja den ena ljusa lagern från den andra, det enda som skiljer är egentligen sötman och beskan. Den här är inte alls söt och den ligger lågt på beskan. Jag skulle säga att det är en mainestreamöl som inte varken utmärker sig åt det ena eller andra hållet, den smakar ljus lager.
Förpackning och pris Min öl är i en flaska på 33 centiliter men den finns som halvlitersburk på 50 ml och den kostar 10,90. Vad den här flaskan kostar kommer jag inte ihåg men jag skulle tippa på att den kostar lika mycket som burken. Vad man föredrar, burk eller flaska spelar nog ingen roll, ingen av dem går att stänga när man väl har öppnat den men burken är lättare att bära med sig och panta än en glasflaska.
Omdöme Spendrups mellanöl som innehåller 4,2 procent är en rätt ordinär ljus lager som inte utmärker sig på något sätt. Den ser ut som ljus lager och den smakar ljus lager. Den kanske är lite mindre söt och lite mindre besk än några andra men om man sammanfattar den så ligger den mitt i körfältet när det gäller både smak, lukt och utseende. Jag rekommenderar den precis som jag skulle rekommendera många andra av samma sort. Tycker man om den så köper man de, tycker man inte om den utan föredrar någon annan sort så köper man den inte. Personligen så tycker jag att den smakar öl, varken mer eller mindre och det blir ett medelbetyg.