Fina låtar med Kenny Rogers.

4  02-10-2012

Fördelar:
Lugna fina låtar, lagom mängd låtar

Nackdelar:

Rekommenderas: Ja

sjubarnsmamma

Om mig: Nu har våren kommit :-) ....o snart börjar sommarlovet....hmmm...det går fort

Medlem sedan:17-11-2010

Recensioner:1914

Medlemmars tillit:82

Dela denna recension på Google+
Den här recensionen har betygsatts av 10 Ciao medlemmar och har fått det sammanvägda betyget väldigt användbar

There you go again

Detta är ett studioalbum av Kenny Rogers som släpptes år 2000. Samma år som det spelades in på. Kenny Rogers är född 1938 och har sysslat med musik i många år. Han är inte bara musiker utan han är även prodycent, skådespelare, fotograf och låtskrivare. Detta album har han varit med och producerat.
Kenny har en mysig sångröst tycker jag. Den passar till Country och det är väl det som jag tycker han är mest känd för. Han sjunger även Pop och Rock och man kan även höra han sjunga en och annan Blues. Han har en manlig röst som har lite raspighet i sig.

På detta album får vi höra 11 lugna låtar och 1 som det är lite mer fart i. Speltiden på hela albumet är 41:38 minuter. Albumet är inspelat på Kenny Rogers egen studio, Dreamcatcher Records och tillsammans med , Brent Maher,Richard Marx och Jim McKell så producerade dom detta album.

Låtlistan

1. "There You Go Again" ( Tommy Lee James , Jennifer Kimball , Terry McBride ) – 2:45
2. "He Will, She Knows" (Steve Leslie, Frank Rogers ) – 3:00
10. "What That Means" (Rex Benson) – 2:51
11. "I Won't Forget" (Don Ellis, Billy Montana ) – 3:24
12. "All That You Could Be" ( Rory Michael Bourke , Mike Reid ) – 3:15

Så här tycker jag

Kenny Rogers än mycket duktig och mångsidig artist. Jag har hört en hel del country med honom men jag har även lyssnat lite på pop som han har framfört och till och med lite rock. Detta album står under genren Country här på ciao och jag vet inte om det är det rätta faktiskt. Visst finns det sound som påminner om countryn men en renodlad Country tycker jag inte att detta album tillhör. Det finns en hel del gitarr spel och det spelas i olika stämmor. Låtarna går i det lugnare tempot och jag är glad att det bara är 12 låtar på albumet för hade det varit fler så tror jag att det hade varit lite för mycket för min del. Jag gillar låtarna som finns på skivan men det är precis lagom i antalet.

Låtarna är som sagt lugna förutom en och det är låt nummer åtta. Den går inte alldeles för fort men den har en härlig sound som gör att man gärna gungar i takt till den. Jag får en känsla av blues och man hör även en härlig klang av munspel. Trummorna hör man i bakgrunden och jag kan inte sitta still när den spelas. Låt nummer fyra, Homeland är Blue Trains raka motsats. Den är lugn och mycket behaglig att lyssna på. Den låten är mer som de övriga och jag lyssnar gärna på denna när jag sitter och pärlar eller städar faktiskt. Man går i sin egen lilla värld samtidigt som man får härliga toner ur högtalarna samtidigt. Helt perfekt.

Detta album får fyra stjärnor av fem möjliga och jag rekommenderar den till de som gillar Kenny Rogers eller som bara gillar lugna låtar. Jag älskar Kenny Rogers röst och mycket på grund av hans raspiga stämma. Gillar man det så är detta ett album för dig.
Dela denna recension på Google+
Sponsrade länkar
Betygsätt den här recensionen

Hur användbar är den här recensionen?

Riktlinjer för betygsättning

Kommentarer

Skriv den första kommentaren till den här recensionen!

max. 2000 tecken

1. Stonehaven
  2. Sagoalvan
  3. Lhasa
och 7 andra medlemmar

En recensions sammanvägda betyg skiljer sig från ett vanligt genomsnittsbetyg.