Vad tycker du om snabbmat?

Communitybilder

Vad tycker du om snabbmat?

Jättegott eller farligt för hälsan?

> Visa egenskaper

64% positiv

67 recensionerna från communityn

Vi kunde tyvärr inte hitta några erbjudanden

Recension av "Vad tycker du om snabbmat?"

publicerad 2010-10-04 | absolutciiilla
Medlem sedan : 2010-03-03
Recensioner : 579
Medlemmars tillit : 150
Om mig :
Vill önska alla mina gamla Ciao-vänner en riktigt god jul!
Bra
Fördelar Gott
Nackdelar Viss snabbmat är onyttig om man äter för mycket
väldigt användbar

"Vad jag tycker om snabbmat- Och mina idéer !!"

Mina åsikter om Snabbmat! '

Snabbmat för mig kan vara något bra, men det kan också vara något mindre bra. Något jag däremot inte kan säga är att jag tycker att snabbmat är dåligt, det är iallafall inte dåligt för mig med tanke på att jag inte äter snabbmat så väldigt ofta. Dock, om jag hade ätit snabbmat 3-7 gånger i veckan, då hade jag verkligen behövt tänka över hur min kropp verkligen mår, och tänka mig för vad jag stoppar i mig.

' Nyttig- VS Onyttigsnabbmat.

Som alla andra olika saker här i världen finns det nyttiga, och mindre nyttiga alternativ. Nyttiga alternativ, när det gäller snabbmat, är för mig sallader, fullkornsmackor eller liknande.
Onyttiga alternativ är vissa hamburgerrestauranger, alla sorters stripes, kebab osv.
Varför man har delat upp snabbmat i nyttig, och en mindre nyttig kategori är enkelt, viss snabbmat är nyttigare än annan snabbmat, och det handlar om att konkurera ut varandra och locka till sig flest kunder!
Jag själv känner helst för att gå och sätta mig och ta en sallad på en salladsbar/tacobar, det tycker jag känns fräsht och jag blir ändå mätt på det, även om sallad inte är det bästa man kan äta för att behålla mättnadskänslan.


Konsekvenser med snabbmat

Om man äter snabbmat, för ofta och i alldeles för stora mängder, så utsätter man sig för risker som man egentligen inte alls skulle ha varit i närheten av annars, och dessa risker gäller inte bara den onyttiga snabbmaten, den gäller även den nyttiga.
Visst kan du känna dig nyttigt och i bra skick om du väljer att äta en sallad istället för en hambugare på McDonalds, men det är faktiskt så att du minskar ditt intag något kopiöst när du väljer salladen, du ställer om kroppen och kroppen får inte den energin den behöver för att orka en hel dag- Du måste äta minst två mellanmål under dagen, annars klarar du inte skolan/jobbet och får huvudvärk. Eftersom att du inte får i dig den energin du behöver så kan det bli så att du istället stoppar i dig bullar, godis, sötsaker och liknande, eller så är du väldigt på topp och har med dig mellis hemifrån, som exempelvis; Fullkornsbröd och fixar kaffe på jobbet eller så har du helt enkelt med dig en liter fil eller liknande till jobbet så att du har det när du väl blir sugen, istället för att stoppa i dig sötsaker. Frukt är alltid något man behöver ha nära tillhands! Tänk på att inte äta äpplen om du känner dig hungrig eller sugen, du blir bara mer hungrig eller sötsugen.... Ta istället en apelsin, några vindruvor (för det söta) och något mer som du tycker om. Här har du en jättebra diét som du kommer kunna hålla, och med mellis (2-3 gånger per dag) klarar du av dagen på en sallad till lunch.

Om man äter snabbmat ofta ökar risken för att man blir beroende av det, och beroendet visar sig ofta i att man går runt och är sötsugen, småhungrig, tänker på mat och nästan inte kan koppla bort tankarna på mat överhuvudtaget.
Men det allra värsta jag kan tänka mig när man har ätit för mycket sötsaker, kolhydrater och det som är mindre bra för kroppen är att man lätt blir förstoppad, och det är verkligen inte bra för tarmsystemet eller för hela kroppen.
För att motverka förstoppning rekommenderar jag att du (till frukosten) gör en god fiberriksmoothie, och dricker rikligt med vatten under hela dagen. Att dricka mycket vatten när du äter fibrer är ett måste, annars blir du förstoppad pga det.. En rekommendation är att dricka 8 glas vatten om dagen, det motsvarar ca 1 - 1,5 liter vatten per dag, självklart förändras intaget av vattenmängden pga hur mycket du tränar och rör på dig. Mera träning = Mera vatten.

Omdöme från communityn

Den här inlägget har blivit läst 1750 gånger och utvärderats till
100% :
> Förstå bedömningen av detta inlägg
väldigt användbar

Kommentarer till den här recensionen

  • Wizie publicerad 2010-10-05
    Bra skrivet! :D
  • Kaelen publicerad 2010-10-05
    Bra skrivet!
  • hannifer publicerad 2010-10-04
    super!
  • Uppskattade du det här inlägget ? Har du en fråga ? Identifiera dig med ditt Ciaokonto för att lämna en kommentar till avsändaren av inlägget. Logga in

Produktinformation : Vad tycker du om snabbmat?

Tillverkarens produktbeskrivning

Jättegott eller farligt för hälsan?

Ciao

Publicerad på Ciao sedan: 31/03/2010