Maestro- Eneklt, Smidigt, miljövänligt och billigt

5  12-01-2010

Fördelar:
Billigt, Smidigt, Miljövänligt och Snyggt  !

Nackdelar:
Fungerar inte överallt  !

Rekommenderas: Ja 

Joakimla

Om mig:

Medlem sedan:27-12-2009

Recensioner:12

Videorecensioner:1

Den här recensionen har betygsatts av 8 Ciao medlemmar och har fått det sammanvägda betyget väldigt användbar

För dig som är ung och vill ha något billigt, smidigt och samtidigt miljövänligt då ska du kolla in det här :D

Detta kort skaffade jag via Swedbank vid 13års ålder, nu 4 år senare fortfarande samma kort med samma bild. Tro det eller ej men det går faktiskt att välja bilden själv, en bild på sig själv skulle väl inte skada? Skämt åsido detta kort är alltså enkelt då du kan handla i butiker kopplade till banken då du inte kan ta kredit måste det veta att finns tillräckligt med pengar på det. Idag är i princip alla affärer uppkopplade till detta system.Du kan handla i alla butiker med "kod funktion" utan legitimation samt på butiker som kräver underskrift dock då med legitimation. Du kan även göra vanliga uttag i alla automater!

Detta kort är alltså riktigt smidigt då man kan handla i princip över allt. Och inte nog med detta, med detta kort får du internet bank vilken du kan gå in på för att fylla på mobil, se belopp och uttagen du gjort. (Mycket lätt system) Dock kan du inte betala via internet, till andra konton av säkerhetsskäl då du inte har en så kallad säkerhets dosa utan en personlig kod på siffror och bokstäver. Du khar även tillgång till telefonbank där du har en personlig kod vilken du knappar in för till exempel saldobesked eller påfyllning av refilkort.

Du har fria uttag under hela året och en ränta på 2,25% vilket inte ger dig allt för mycket. Kortet kostade 60:- per år men verkar nu vara uppe i 220:- per år för vuxen och för oss ungdomar endast 110:- per år.

Som grädde på moset är detta kort även en stor hjälp till WWF som är en organisation som kämpar för, djuren, naturen och miljön. Varje gång du drar detta kort går 50 öre oavkortat till WWF samt 25:- av din årsavgift.

Detta kort har aldrig tjorvat särskilt mycket, endast när affärerna fått strömavbrott under dagen och slått ut kassorna från internet, vilket gjort dem offine och inte gett kontakt till banken.

Sponsrade länkar
Betygsätt den här recensionen
Dela denna recension på

Hur användbar är den här recensionen?

Riktlinjer för betygsättning

Kommentarer

Skriv den första kommentaren till den här recensionen!

max. 2000 tecken

Skicka iväg din kommentar
Betyg
Den här recensionen av Världsnaturkortet (Maestro) - Swedbank har fått betyget:

"väldigt användbar" av (100%):
  1. tarzan90
  2. froggo2
  3. tyara
och 5 andra medlemmar

En recensions sammanvägda betyg skiljer sig från ett vanligt genomsnittsbetyg.