Ett spel som man förlorar tid på

5  25-10-2012

Fördelar:
Roligt, intressant, bra grafik och ljud

Nackdelar:
Man fastnar

sjubarnsmamma

Om mig: Ska försöka vara här inne lite mer. Betygsätter du mina Recensioner så betygsätter jag dina

Medlem sedan:17-11-2010

Recensioner:1931

Medlemmars tillit:85

Dela denna recension på Google+
Den här recensionen har betygsatts av 9 Ciao medlemmar och har fått det sammanvägda betyget exceptionell

World Riddles: Animals

I detta spel ska man samla på sig medaljer och det gör man på en resa som tar en runt om i världen. Man ska besöka de sju kontinenterna och lösa gåtan och få fram bilden som finns under brickan.

Systemkrav
OS: Windows XP/Vista/7
CPU: 800 MHz
RAM: 256 MB
DirectX: 8,0
Hårddisk: 31 MB

Spelets uppbyggnad

Man förstår rätt så snart vad man ska göra. Annars förklarar de rätt så bra faktiskt i början av spelet. Allt är på engelska men jag tror inte att man behöver kunna så mycket engelska för att förstå hur man ska göra. Det finns dock ett minispel där man ska sätta rätt bild till rätt text så lite engelska är inte fel att kunna. Man spelar egentligen inte mot någon tid men tiden räknas ut ändå, men den tar tiden på hur länge du har behövt i varje nivå.

Man får en spelruta. Ibland kan man få två men det kommer efter några spel. Den brickan kan vara rektangulär eller fyrkantig. Ovanför och till vänster om brickan står det siffror. De siffrorna säger hur många brickor man ska vända. De brickor som ska vändas innehåller jordglober. De andra är bara stenar men det vet man inte om förrän man har vänt dom. Till höger längst ner i hörnan så finns det två små rutor. Den ena visar en hand och den andra visar en hammare. Trycker du med handen så vänder du på brickan och förhoppningsvis så har du en jordglob där under. Med hammaren slår du sönder de överblivna brickorna. Skulle man trycka fel så försvinner en chans. Längst ner till vänster finns det en gubbe med en siffra bredvid sig. Den siffran visar hur många gånger man kan trycka fel i den nivån.

Så, nu går vi tillbaka till brickan och dess siffror. Föreställ er en bricka med fem små brickor i. Ovanför så står det nummer och bredvid brickorna till vänster står det också nummer. Alla dessa nummer visar hur många jordglober det finns i den raden.

Till exempel: Första raden både uppifrån och till vänster så står det 1. Då menas det att det finns en jordglob i hela den raden. Står det 5 så betyder det att hela raden är jordglober. Det är inte så svårt egentligen. Det svåraste är att lista ut vilka som inte har en jordglob bakom sig. Ju längre in i spelet man kommer ju svårare blir det.

Man kan få en bricka där det till exempel står 1 5. Ni ser att det är ett mellanrum mellan ettan och femman? Siffrorna betyder att det finns sex jordglober i hela raden. Ettan betyder att den ska stå själv och att det sedan finns mellanrum till de andra fem jordgloberna.

Minispel

Det finns några olika sorters minispel som man kommer till efter några banors arbetande. Ett kan vara att man ska hitta fel på två nästan likadana bilder. Man trycker med musknappen på det ställe där skillnaden är. Ett annat minispel kan vara att man ska mata en fågel med fisk. Bredvid fågeln så finns det brickor som ligger upp och ner. De vänder på sig och när man ser en fisk på en bricka så ska man trycka på den för då flyger fisken till fågeln och han eller hon äter. Det finns annat med under brickorna så man måste se sig för var man trycker. Det är bara fisken som ska till fågeln. Ett annat minispel som jag tycker är intressant är där de har fyra textrutor där det står lite fakta om något djur. Nedanför finns det bilder på fyra djur och man ska sätta rätt bild till rätt text. Det som gör att jag tycker detta minispel är intressant är att man lär sig lite fakta om djuren.

Dessa minispel gör att det är roligare att fortsätta med det ordinarie spel. Man blir inte så trött i huvudet faktiskt för i huvudspelet måste man ha huvudet på skaft hela tiden. I minispelen kan man ändå ta en liten paus.

Mitt omdöme om

Spelets uppbyggnad

Jag älskar ju spel där man ska tänka till lite och det tycker jag att man får göra här. Det handlar om siffror och när jag var liten så älskade jag matematik och min dröm vara att bli kontorist och försöka hålla reda på papper och räkna ut saker. Här i detta spelet håller man inte koll på papper men man håller koll på vilka brickor man ska slå sönder. Själva spelets uppbyggnad tycker jag om. Speciellt minispelen som kommer in mellan varven. När man spelar spelet med brickorna så koncentrerar man sig ordentligt och man blir trött efter ett tag faktiskt, men minispelen bryter den onda cirkeln och det är mycket tack vare minispelen som gör att jag blir kvar och spelar. Jag tröttnar inte på spelet men jag blir trött i huvudet om jag bara spelar brickspelet. Man lär sig lite med om djuren i djungeln. Det finns små faktarutor som man kan läsa efter spelen och i vissa minispel så ska man ju sätta rätt djur till rätt faktatext så även där lär man sig lite.

Grafik, ljud och spelkänslan

Man får se scener från det vilda livet men jag tycker att det ser ut som i tecknad form. Mig spelar det ingen roll men det är ändå fina bilder att titta på. Själva grafiken i sig är bra. Det kunde kanske ha varit så mycket bättre men jag tror att detta är alldeles lagom för ögat att ta del av faktiskt. Det finns inget som stör när man spelar och det är klara och fina färger. Ljudet passar också bra in. Det är inget skränigt ljud som stör en när man försöker koncentrera sig på spelet. Det finns bakgrundsmusik som faktiskt är skön att ha på när man spelar. Den får en att varva ner lite. Spelkänslan är på topp. Jag fastnar i spelet och måste nästan ställa klockan för att inte sitta för länge. Det är ju en nackdel i och för sig för man har så mycket annat som man behöver göra i stället för att sitta och spela spel på datorn.

Sammanfattning – Mitt omdöme i helhet samt mitt betyg

Detta är ett spel där man behöver använda hjärnan. Gymnastik för hjärnan är bara bra och man blir lite mer alert faktiskt när man har tränat huvudet lite. Jag älskar detta spelet. Man måste tänka till lite extra ibland och det gör att man faktiskt får vakna till lite extra. När jag känner att jag börjar bli trött så kan jag sätta igång detta spel och spela en stund. Det hjälper faktiskt. Många tror att man borde bli tröttare men så är det inte riktigt. Man blir trött när hjärnan är trött, men aktiverar man hjärnan så piggnar man till. Grafiken i spelet är bra. Jag skulle inte vilja ha det annorlunda och ljudet har jag gärna på då den bakgrundsmusik som spelas får en att varva ner lite. Den enda nackdel som jag kan se med detta spel är att jag fastnar i spelet. Jag får som sagt ställa klockan för att inte försjunka mig djupare i spelet och låta tiden gå iväg. Jag rekommenderar detta spel till alla som älskar pusselspel och där man måste använda hjärnan. Det får full pott av mig. Det vill säga fem stjärnor av fem möjliga.

Bilder på World Riddles: Animals - [PC]
World Riddles: Animals - [PC] World Riddles: Animals
World Riddles: Animals ? [PC]
Dela denna recension på Google+
Sponsrade länkar
Betygsätt den här recensionen

Hur användbar är den här recensionen?

Riktlinjer för betygsättning

Kommentarer på den här recensionen
JanneRafiki

1. Ellinb
  2. JanneRafiki
  3. tarzan90
och 6 andra medlemmar

En recensions sammanvägda betyg skiljer sig från ett vanligt genomsnittsbetyg.
Andra intressanta produkter
Fritz Chess 10 - [PC] Fritz Chess 10 - [PC]