World of Warcraft - [PC]

Communitybilder

World of Warcraft - [PC]

PC - Genre: Rollspel, Äventyr - Åldersgräns (PEGI): 12+,Genre: Rollspel, Äventyr - Åldersgräns (PEGI): 12+ - Utgivare:Blizzard - Releaseår:2004

> Visa egenskaper

89% positiv

36 recensionerna från communityn

Recension av "World of Warcraft - [PC]"

publicerad 2009-06-16 | Yerko
Medlem sedan : 2009-06-14
Recensioner : 45
Medlemmars tillit : 4
Om mig :
Jättebra
Fördelar Otroligt bra gjort spel, som en andra tillvaro man lätt spenderar sin tid i.
Nackdelar Spelet kostar pengar varje månad, beroendeframkallande, är egentligen ett otroligt slöseri med tid
väldigt användbar
Grafik
Ljud
Kontroll
Spelkänsla

"World of Warcraft, Spelet som aldrig tar slut."

World of Warcraft är idag en av de mest spelade onlinespelen.
Spelet går under benämningen MMORPG (Massivley multiplayer online-roleplaying game.)

WoW, som det också kallas utspelar sig i en massiv spelvärld fylld med äventyr och spännande saker. I World of Warcraft kan man nå level 60 men om man köper de två expansionpacksen som finns så kan man nå till level 80.

I spelet finns två olika sidor, de goda Alliance och de onda The Horde.

Den goda sidan stödjs av, Dvärgar, Gnomer(små pysslingar), Draenei(Elefantliknande människor med klövar istället för fötter), Humans (vanliga människor) och Night Elvs(Vanliga alver)(i spelet finns det tre olika alvraser varav 2 är spelbara)

Den onda sidan stödjs av, Orcer,troll,undeads(döda männsikor som är halvt ruttnade), Blood Elves( En sorts alvras) och Tauren(Tjurmänniska med två ben)

Det var alla raser som gick att spela, det finns också classer. Det är olika sorters karaktärer som är specialicerade på olika områden. Till exempel strid med svärd, strid med knivar, strid med skjutvapen eller magi, det finns också en blandning av dessa.

Classerna är:
Warlock: demonmagi.
Mage: vanlig magi.
Druid(Naturmagi, kan förvandla sig till djur, har också helande magi), Priest:Helande magi + vanlig magi. Är i björnform mycket stryktålig.
Paladin: Specialiserad på en blandning av magi och tvåhandade vapen, har också helande magi. Paladin är mycket stryktålig.
Shaman: Samma som för Paladin, här är dock magin en slags naturmagi.
Rogue: Specialiserad på vapen och överraskningsanfall.
Deathknight: Specialicerad på en kombination av demonmagi och vapen.
Hunter: Specialiserad på skjutvapen och djurtamning.
Warrior: Endast specialicerad på vapen, Warriorn är mycket stryktålig.

Det finns nästan oändligt med saker att göra den stora spelvärlden som är uppdelad i två öar(Detta i World of Warcraft) Med de två expansions som finns till spelet utökas spelvärdlen till fyra stora spelöar.

Saker du kan göra i spelet är:

Questa: Du tar dig ann uppdrag som bland annat kan gå ut på att döda ett visst antal fiender eller djur. Det kan också vara att man ska leverera olika föremål runtom spelvärlden.

Dungeons och raids: Du kan gå ihop i lag, 5, 10, 25 och 40 för att besegra storslagna monster och fiender i såkallade Dungeons. En dungeon är en tillvaro för olika sorters monster och bossar. När man dödar bossarna så lämnar de ifrån sig föremål, föremål som man behöver för att förbättra sin karaktär.

En raid tar också plats i en dungeon, men då är man minst 10 personer, annars kallas det att man är i ett "party". Dungeons och raids är det vanligaste sättet att spela spelet och det är ett av de vanligare sätten att förbättra sin karaktär.

Roleplaying: Du kan ägna dig åt alla de andra äventyren men här lever du dig in i spelet och lämnar den verkliga världen utanför. Man använder inga ord förknippade med det verkliga livet och man har oftast en så kallad "tale", enkelt översatt en bakrundshistoria om karaktären man spelar. Historian får man hitta på själv. Roleplaying är ett mycket mer diciplinerat sätt att spela WOW, dock så känns det lite som att man lever sig in i spelet lite väl för mycket. Gillar man dock Roleplaying så bör man spela på de servar som är till för det.

PVP: Förkortning av Player versus Player(spelare mot spelare) och det går ut på att man tävlar mot varandra, alliance mot horde. Nu är det karaktärerna som slåss mot varandra tillskillnad från förut då det var monster mot karaktär.
PVP går att utföra i den vanliga spelvärlden men den mesta PVPn äger rum i olika instancer/världar som är just ämmade för detta.

När du dödar en motspelare i PVP får du såkallade Honor points. Poäng som du kan spendera på utrustning och föremål för att förbättra din karaktär. Utrustningen man köper av Honor points är ämmade för pvp medan utrustning som man får i dungeons är mer ämmade för det ändamålet. PVP är också ett väldigt vanligt sätt att spela spelet på. Gillar man PVP så bör man spela på PVP servar.

Spelet är väldigt tidskrävande och för att bli bäst på alla punkter krävs det nästan att man sitter hela sin fritid framför datorn, något som är väldigt synd med tanke på att långt från alla har den tiden.

I spelet behöver man också Guld, enkelt förklarat som pengar. Dessa pengar tar också sin tid att samla ihop.

Man blir mycket lätt beroende av spelet vilket kan ha dåliga konsekvenser på ens sociala liv. Själv har jag slutat, detta gjorde jag i början på min skoltermin, detta har varit den bästa terminen under alla år i skolan.

Att skjuta arbete och läxor åt sidan blir ett vanligt sätt att få mer tid åt sitt spelande.
Wow påverkar alltså ens skolgång och arbetsliv om man blir beroende.

Man får snabbt vänner i spelet, vänner som man tyvärr ofta lägger ner mer tid på än sina vänner i den "riktiga" världen.

Spelet tar heller inte slut då det alltid finns saker att göra.

Spelet är ändå ett mycket roligt och otroligt underhållande spel, om man kan spela det med måtto och inte ta det allt för seriöst så säger jag att man har utnyttjat produkten på det bästa sättet.

Spelet kostar Ca 120 kronor i månaden, efter flera års spelande blir det ganska mycket pengar.


Omdöme från communityn

Den här inlägget har blivit läst 3325 gånger och utvärderats till
100% :
> Förstå bedömningen av detta inlägg
väldigt användbar

Kommentarer till den här recensionen

  • Yerko publicerad 2009-06-16
    Tack för kommentaren. Jag vet att den blev lite slarvigt skriven, jag borde ha lagt ner en stund på att fila till den:)
  • AlexanderL publicerad 2009-06-16
    En mycket bra recension tycker jag. Man fick en massa nödvändig info, och många personliga åsikter från dig. Det som fattades var väll att den var något slarvigt skriven.
  • Uppskattade du det här inlägget ? Har du en fråga ? Identifiera dig med ditt Ciaokonto för att lämna en kommentar till avsändaren av inlägget. Logga in

Populära liknande produkter

Produktinformation : World of Warcraft - [PC]

Tillverkarens produktbeskrivning

PC - Genre: Rollspel, Äventyr - Åldersgräns (PEGI): 12+,Genre: Rollspel, Äventyr - Åldersgräns (PEGI): 12+ - Utgivare:Blizzard - Releaseår:2004

Produktinformation

Konsol: PC

Spelutgivare: Blizzard

Genre: Rollspel; Äventyr

Åldersgräns (PEGI): 12+

Sub Name: PC - Genre: Rollspel, Äventyr - Åldersgräns (PEGI): 12+

Releaseår: 2004

Antal spelare: Multiplayer

EAN: 3348542194779; 3348542196933; 3348542214309; 3348542214446; 3348542221048

Ciao

Publicerad på Ciao sedan: 10/04/2007